PolitikaUrednički izbor

‘Gužvali’ smo se s 4 tisuće taksi vozila, Libertas ‘ostao kratak’ za 450 tisuća putnika

'Gužvali' smo se s 4 tisuće taksi vozila, Libertas 'ostao kratak' za 450 tisuća putnika

Istina, kolega Andro Krstulović Opara i ja uputili smo inicijativu vezano za liberalizaciju autotaksi tržišta. Stalno sam isticao kako će efekt navedenog zakona biti loš, nažalost bio sam u pravu. U prvoj godini bilo je oko 1300 taksi vozila u Dubrovniku, samo to je imalo utjecaj na smanjenje prihoda Libertasa koji je prevezao 100 tisuća putnika manje. Ono što je uslijedilo u 2019. jest preko 4 tisuće taksi vozila, nevjerojatna devastacija spomeničke baštine, nezadovoljstvo domaćih ljudi… A Libertas je prevezao 450 tisuća putnika manje nego u 2018. – rekao je gradonačelnik Mato Franković u odgovoru na pitanje gradske vijećnice DDS-a Patricije Mage Vidak.

-Do danas nismo vidjeli odgovor resornog ministarstva, a iz Vlade su nam obećali sastanak kod ministra Butkovića. Pripremili smo prijedloge i ministru Butkoviću i ministrici Nini Obuljen Koržinek, jer ovakav efekt ima i direktnu ugrozu spomeničke baštine – istaknuo je dalje gradonačelnik.

Drugo pitanje odnosilo se na azil za životinje. Odgovarajući vijećnici, Franković je rekao kako u ovaj rebalans proračuna ide 500 tisuća kuna neophodnih za sanaciju azila na Žarkovicu, a to će se napraviti i u idućoj godini kako bi se uvjeti na Žarkovici poboljšali do izgradnje novog azila.

-Uvjeren sam da se azil može izgraditi u roku od godinu dana i da bi mogao biti spreman 2020., najkasnije početkom 2021. godine – rekao je.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist