Sport

Gusari poharali Zaton

Gusari poharali Zaton

Niti bura niti vatra nisu mogli zaustaviti ono što je sinoć bilo predviđeno za zatonsku rivu i mjesto Zaton. Radi se naravno o posljednjoj osmini završnice ovogodišnjih Jadranskih igara. Š

ećer na kraju nekima je bio malo gorkog okusa, dok su se prve tri ekipe zasladile prolaskom u prvu četvrtzavršnicu ovogodišnjih Jadranskih igara.
Šest je ekipa sinoć odmjerilo snage u pet igara: letećem vaterpolu, mošarci, ribarskim kašetama, utrci magaraca te u potezanju konopa. Igluni (Zaton), Omiški gusari (Omiš), Vatrogasci (Omiš), Slano, Prališće United (Marina) te AŠD Orašac (Dubrovnik) svim su prisutnima pokazali koliko su željni što boljeg rezultata i prolaza u daljnji tijek natjecanja.

Dodatnu je napetost u zraku stvarala i bura, no ekipe se nisu dale smesti unatoč niskoj temperaturi mora i hladnim zapusima koji su u određenim trenucima ledili krv u žilama. No opet: nebitno i ništa, jer je oko terena gorjelo od želje, temperamenta i rivalstva.

Pirati iz Omiša i ovog su puta uzeli ništa drugo nego zlato. Sa ukupno osvojenim 51 bodom Omiški gusari potvrdili su status favorita Jadranskih igara te izborili svoju kartu za dalje. Na drugom je mjestu sa ukupno 38 bodova bila mlada i perspektivna ekipa AŠD Orašac, koji su tri dana ranije slavili u Slanome. Treće je pak mjesto pripalo herojima jučerašnjeg dana, Vatrogascima iz Omiša. Noć prije ovi su hrabri momci proveli na požarištu spašavajući kuće u mjestu kraj Omiša. Kada su vatrenu stihiju priveli kraju, sjeli su u autobus te sa svojim vjernim navijačima i Gusarima krenuli put Zatona na igre. Što reći? Hrabrost i borba odlika je ove ekipe u svim pogledima, što je na kraju krajeva i nagrađeno prolaskom dalje na prvu četvrtinu ovogodišnjih Jadranskih igara.

Na četvrtom se mjestu našla ekipa Prališće United iz Marine. Peta je bila domaća ekipa Igluni iz Zatona, a šesta ekipa Slano, čiji se magarac u igri utrka magaraca jučer i okupao u hladnom zatonskom moru.

Gusari, Orašac i Vatrogasci nastavljaju svoj put najbolje ljetne zabave na Jadranu u nedjelju 04.8. na predivnoj Korčuli, a s ostalim se ekipama pozdravljamo do iduće godine. Domaćinu Zatonu veliko hvala na gostoprimstvu. Bilo nam je zaista lijepo, a cijeli događaj bio je vrhunski i na razini. S ovim natjecanjem zatvaramo još jedan krug igara te ponovo podižemo ljestvicu više.
Slijedi nam trodnevni odmor, a tada idemo dalje. U igri su ostali najbolji od najboljih koji će svoj put nastaviti u  nadolazećim četvrtzavršnicama.

Ekipama želimo puno dobrih treninga i puno uspjeha dalje, a domaćinu posljednje osmine još jednom hvala na svemu! Do iduće godine, adio Zatone!
 

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist