DuList IN

GURMANI DOŠLI NA SVOJE Idući tjedan Good Food, sve počinje sajmom u ponedjeljak!

GURMANI DOŠLI NA SVOJE Idući tjedan Good Food, sve počinje sajmom u ponedjeljak!

Dubrovčanima i njihovim gostima predstoje ‘gulozni’ jesenski dani na Good Food Festivalu! Već od ponedjeljka 17. listopada na Pilama će početi Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, a bogat program donosi više od 20 različitih događanja.

U ovogodišnjem programu sudjeluje više od 30 dubrovačkih restorana, nekoliko hotelskih kuća i deset vinskih barova, sve u organizaciji Turističke zajednie Grada Dubrovnika.

Od ponedjeljka, na Sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama u osam kućica proizvode će ponuditi trinaest proizvođača. Uz niz radionica i edukativnih programa – o jabukama za najmlađe, radionici sirove hrane Mihaele Devescovi, te ciklusa kojeg organizira Humanitarna udruga Deša u povodu Godine sv.Vlaha, novost su radionice Udruge Škola iz Majkova, u ovom pitoresknom primorskom selu. Na Pilama će se održati i Sajam zdrave hrane, a kroz sva četiri dana odvijanja festivala dubrovački restorani nudit će posebne menije s popularnom cijenom od 100 kn, vinokušnje u vinskim barovima na području Grada, te prigodne gastro ture za turiste.

Dubrovačka trpeza jedan je od glavnih događaja našeg gastronomskog festivala, a održat će se na Stradunu u četvrtak 20. listopada. Iste večeri gostuje Karlovačka županija s programom ‘Okusi tradicije’ odnosno prezentacijom gastronomske i turističke ponude svog kraja. U petak 21.10. u Hotelu Lapad priređuje se prezentacija turističke i gastronomske ponude austrijskog grada Graza, a prethodit će joj program u Restoranu Sesame kad će Chef Marina Žibert Ercegović naučiti okupljene kako umijesiti domaću pastu.

Subota 22. listopada rezervirana je za zanimljivu edukacijsku prezentaciju indijske kuhinje sa Chefom Stephenom Lobom, dok u subotu uvečer gostuje popularni hrvatski chef Andrej Barbieri, koji će dubrovačke gurmane iznenaditi svojim specijalitetima na ‘Večeri s poznatim chefom’.

Četvrtog dana, u nedjelju, gostuje korčulansko mjesto Blato s nastupom udruge Kumpanjija i Klape Kumpanji, te prezentacijom kolača – lumblije. Završni događaj festivala je humanitarna Gala večera Land of Legends u hotelu Rixos Libertas čiji prihod je namijenjen za nabavku fibroskenera za dubrovačku Opću bolnicu.

Good Food 2016. ovih je dana najavljen je i u španjolskom magazinu ‘Viajero’ u izdanju za listopad, nakon što je prošle godine festival pratio španjolski novinar Oscar Checa, suradnik ove prestižne revije za putovanja, koja se objavljuje kao tjedni dodatak jednom od najpoznatijih španjolskih dnevnih novina ‘El Pais’. Ovogodišnji Good Food pratit će čak dvadeset inozemnih novinara.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist