Natrag
21.4.2019 14:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gudači DSO-a s nastupili pod umjetničkim vodstvom maestra Pavla Zajceva

30.3.2018 @ 21:37 Dulist Kultura
11;11

Podijelite:

Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupio je ovog petka pod umjetničkim vodstvom maestra Pavla Zajceva u Saloči od zrcala, predstavivši se programom Serenade za gudače u e molu op. 20 Edwarda Elgara; Suitom sv. Pavla, op. 29 Gustava Holsta i Serenadom za gudače, op. 6 Josefa Suka.

Pavle Zajcev diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia. Također se usavršavao na majstorskim tečajevima M. Flaksmana, S. Soundeckione, D. Grigoriana, V. Messermanna, J. Chuchroa, E. Schoenfeld, A. Menesesa. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar.

Kao član Zagrebačkog klavirskog tria pobjeđuje na Tribini „Darko Lukić“ 1998. te osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju komornih sastava ‘C. Hennen’ u Nizozemskoj. U rujnu 2000. Trio osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju komorne glazbe TICC u norveškom gradu Trondheimu. Kao komorni glazbenik sudjeluje na mnogim festivalima na kojima jesurađivao sa umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Petrović, Đuro Živković, Edin Karamazov, Dmitry Sinkovsky i dr.

Od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (komorna glazba). Svoj dirigentski debut ostvario je s Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011. do 2014. godine. Također je dirigirao Gudačima Simfonijskog orkestra HRT-a, Samoborskim gudačima te Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana