Zanimljivosti

Gruški školarci u “Školskoj prometnoj jedinici”

Gruški školarci u "Školskoj prometnoj jedinici"

Predstavnici PU dubrovačko-neretvanske županije danas su za 32 učenika 6. i 7. razreda Osnovne škole ‘Ivan Gundulić’ podijelili službene iskaznice ‘Školske prometne jedinice’, kao i diplome o završnom osposobljavanju.

Podsjetimo, policijski službenik za prometnu preventive održao je od 8. do 12. travnja obuku učenicima o poznavanju pravila prometa, prometnih znakova i upravljanja prometom.
 
Ovoj maloj svečanosti nazočio je zamjenik  načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima, predstavnik Županije dubrovačko-neretvanske, te brojni učenici i zaposlenici ove škole.
 
Ravnateljica OŠ Ivan Gundulić Vedrana Elez izrazila je veliko zadovoljstvo činjenicom da se upravo u njihovoj školi po prvi puta provodi ovakav preventivni projekt te da su učenici s veseljem i odgovornošću pristupili ovom projektu i zadatku.
 
„Školska prometna jedinica“ naziv je preventivnog projekta koji se po prvi puta provodi na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, i to u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić“ u Dubrovniku. Projekt je inicirala PU dubrovačko-neretvanska, a podršku u realizaciji dao je Grad Dubrovnik koji je učenicima osigurao potrebne komplete opreme školske prometne jedinice.
 
Cilj projekta je podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu, dok je cilj angažmana djece da među svojim vršnjacima razvijaju trajne navike pravilnog ponašanja u prometu. Ujedno, njihova je zadaća da rade na unapređenju prometne kulture, te da svojim primjerima i ponašanjem ukazuju na razvijanje prijateljstva, požrtvovnosti, savjesnosti i drugih pozitivnih osobina mladih.
 
Pilot projekt „Školska prometna jedinica“ za sada će se provoditi u Osnovnoj školi Ivan Gundulić u Dubrovniku, a sljedeće školske godine u ovaj se projekt planiraju uključiti sve osnovne škole sa područja Grada Dubrovnika, kao i veći broj osnovnih škola na području Županije dubrovačko-neretvanske koja je također podržala našu inicijativu osnivanja školskih prometnih jedinica.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist