Natrag
21.3.2019 11:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gruda za vikend centar mažoreta i twirlinga

27.4.2012 @ 11:39 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Twirlingaši iz cijele Hrvatske u kadetskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, solo s jednim štapom, otvorili su brojna događanja tijekom mažoret vikend u Konavlima.

Skoro 900 natjecatelja iz 28 hrvatskih gradova u Konavlima će sudjelovati na 16. prvenstvu Hrvatske u mažoret plesovima i 12. prvenstvu Hrvatske u twirlingu.

– Iznimno smo ponosni što imamo priliku biti domaćini najvećem natjecanju do sada održanom u Konavlima. Zahvaljujem stoga i Hrvatskom savezu mažoretkinja i Hrvatskom twirling savezu, ali i našim vrijednim Cavtatskim mažoretkama koje su ovo natjecanje i dovele u Konavle – istaknuo je načelnik općine Konavle Luka Korda.

Među natjecateljima koji su stigli u Konavle su i brojni osvajači medalja na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima. Tihomir Bendelja iz Ludbrega, svjetski seniorski prvak s nedavno održanog svjetskog prvenstva u Švicarskoj, svojim je dosadašnjim radom, uspjesima i nastupima na televiziji uvelike promovirao twirling kao izuzetno atraktivnu i zahtjevnu disciplinu.

– Pojavljivanje na TV-u u prvom je redu bilo s ciljem promoviranja twirlinga, jer ovaj sport zaista zaslužuje pažnju. U Švicarskoj sam osvojio prvo i drugo mjesto, a ovo državno natjecanje nam je kvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. U međuvremenu me očekuju brojni seminari u Amsterdamu, pa potom i u Rumunjskoj… Konkurencija? Francuzi i Nizozemci na europskom natjecanju, a na svjetskom AmeriKanci, to su trenutačno izuzetno kvalitetni natjecatelji, ali sad sam na svjetskom pobijedio dva Amerikanca pa se nadam da ću tako i nastaviti… – kaže kroz smijeh Tihomir Bendelja te dodaje da je natjecanje u Konavlima tek krenulo, ali se nada najboljem i za sebe i za cure koje ja trenira.

Svečano otvorenje predviđeno je večeras u 19 sati u sportskoj dvorani na Grudi. I subota 28. travnja i nedjelja od 9 sati ujutro donose cjelodnevne nastupe twirlingaša i mažoret timova, uz kraće stanke za objed.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana