Aktualno

Grožđe duplo skuplje, ulje još na akciji

Grožđe duplo skuplje, ulje još na akciji

U sedamnaestom smo tjednu lova za povoljnom spenzom.

Više od četiri mjeseca pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša spenza bila što je jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme). Podsjetimo u naša tri najveća centra Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg (Premier u Konzuma), brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.

Naš barometar objavljujemo tako svaki tjedan, uz dodatak sezonskih namirnica ovisno o njihovom stađunu, a umjesto breskvi pratimo narančine, a još uvijek je aktualno grožđe.

U Pema je ulje još uvijek na akciji, a dok su narančini za ovaj tjedan jeftiniji skoro za trećinu, grožđe je gotovo duplo skuplje. U Tommyja mlijeko nije više na akciji, a narančini se prodaju po istoj cijni kao u Pema, dok im se cijena grožđa nije mijenjala. U Konzuma su narančini (pretpakiranje) 10,98, dok im je grožđe skuplje dvije kune.

Cjelokupni omjer cijena provjerite u našem tiskanom izdanju…

Pročitajte još

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist