Natrag
24.6.2018 08:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Gromovi’ u Župi dubrovačkoj

23.10.2017 @ 22:26 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Članovi udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i članovi obitelji poginulih posjetili su danas Župu dubrovačku u sklopu obilaska ‘Južnog bojišta’ Livno-Mostar- Dubrovnik- Brgat.

U jutarnjim satima na Gornjem Brgatu vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja te općinski načelnik Silvio Nardelli i njegv zamjenik Mirko Maslać. Svijeće su zapalili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata grada Dubrovnika nakon čega su se okupljeni zajedno pomolili za vječni pokoj poginulih branitelja.

Nakon održane komemoracije druženje s lokalnim hrvatskim braniteljima nastavilo se u domu na Donjem Brgatu gdje su okrjepu sudionika pripremili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata uz potporu Općine.

-Nikad se nećemo moći odužiti niti dovoljno zahvaliti svim braniteljima koji su zaslužni za to što smo danas ovdje, njima koji su svoje živote položili za nas i našu slobodu, za slobodu Župe dubrovačke i dubrovačkog kraja – rekao je načelnik Nardelli u prigodnom obraćanju.

U opsežnim ratnim operacijama koje su vođene za deblokadu Dubrovnika i oslobođenje okupiranih mjesta Dubrovačkog zaleđa preko 100 pripadnika 2.gardijske brigade Gromovi je ranjeno, a 19 ih je smrtno stradalo.

Tekst i foto: Općina Župa dubrovačka

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana