Zanimljivosti

“Gromoglasno upozorenje s ceste smrti”

"Gromoglasno upozorenje s ceste smrti"

Stanovnici Rožata uputili su krajem kolovoza gradonačelniku Vlahušiću, županu Dobroslaviću i načelniku PU dubrovačko-neretvanske Tonćiju Radibratoviću peticiju s moblom što hitnijeg rješavanja problema na dijelu Jadranske magistralne ceste koji prolazi kroz Rožat.

Taj dio magistrale postao je poprište sve češćih prometnih nezgoda, a u tekstu peticije koju je potpisalo stotinjak stanovnika Rožata navodi se kako na rješenje rožatske „crne točke“ više nije, „ni uz najbolju volju, moguće čekati“.

– Teško je povjerovati stanovnicima Rožata da žive od danas do sutra, te da je svaki odlazak na autobusnu čekaonicu pri odlasku ili povratku s posla vrlo neizvjesan i može završiti s katastrofalnim posljedicama. Imajte na umu da se ipak radi o naseljenom mjestu s velikim brojem male djece koja svakodnevno prolaze tom cestom – poručuju potpisnici peticije te se ujedno pitaju zar je potrebno čekati da se dogodi tragedija kako bi se razmislilo o nadležnosti, proračunskim sredstvima i mogućnostima.

Pozvali su potpisnici peticije gradonačelnika, župana i načelnika PU da im se pridruže u večernjim satima kada se s taraca kuća mogu „promatrati utrke nepromišljenih vozača iz smjera Mokošice prema Gradu“.

– Imajte na umu da obavljate zahtjevne i odgovorne dužnosti, te da ste ih se prihvatili radi dobrobiti stanovnika Grada i Županije. Nije lako, ali smatramo da, barem od pokušaja za zaštitom naših života ugroženih na ovakav način, ne možete biti izuzeti, čega ste, vjerujemo, i sami svjesni. Nakon godina neaktivnosti svih struktura i zanemarivanja ovog problema shvaćate da je gromoglasno upozorenje s ceste smrti potrebno poslati. Takav luksuz sebi ipak možemo dopustiti – stoji u tekstu peticije kojeg potpisuju mještani Rožata.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist