Natrag
19.12.2018 02:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gromačani: Andrić je budući gradonačelnik!

13.5.2013 @ 16:35 Nikša Miletić Politika
3;3

Podijelite:

Kandidat HDZ-a, HSP-a AS i HSLS-a za gradonačelnika Grada Dubrovnika Teo Andrić sinoć je posjetio Gromaču.

U njegovoj pratnji bili su kandidati za njegove zamjenike Davor Miloglav i Veljko Anić, nositelj koalicijske liste za Gradsko Vijeće Niko Bulić i potpredsjednica HDZ-a i euro parlamentarka Dubravka Šuica. Pred velikim brojem okupljenih članova, simpatizera i zainteresiranih mještana, HDZ-ovi kandidati u kratkim su crtama predstavili temeljna načela svog programa, koji će se bazirati na odgovornosti prema građanima, solidarnosti, kao i kontinuiranoj skrbi za najugroženije skupine stanovništva.

U svom obraćanju naglasili su kako će realnim i provedivim mjerama olakšavanja troškova života i provođenjem  pronatalitetne populacijske politike, osigurati ostanak stanovništva u našem gradu te zaustaviti negativne demografske trendove. Glavni projekti nove dubrovačke gradske uprave pod vodstvom HDZ-a i partnera bit će: potpora obiteljima s više djece, skrb za ugrožene skupine građana, dovođenje vodovoda i kanalizacije u sva dubrovačka sela, projekt obnove povijesne jezgre i izrada dugoročne Strategije razvoja Dubrovnika. U svom obraćanju Teo Andrić istakao je kako se HDZ-ov program temelji na čovjeku.

''Smanjit ćemo troškove života, osigurati kontinuiranu skrb za najugroženije skupine sugrađana,voditi brigu o našim braniteljima, zaštititi obitelj te posebnim mjerama poticati pronatalitetnu populacijsku politiku. Obiteljima koje imaju više djece koja su na školovanju, davat ćemo ne samo jednokratnu pomoć za rođeno dijete, kao što je to dosad bio slučaj, već ćemo im davati stalnu mjesečnu pomoć. Osim toga, proširiti ćemo kapacitete vrtića, graditi stanove za mlade obitelji po modelu poticane stanogradnje, povećati broj učeničkih i studentskih stipendija, omogućiti obročno plaćanje komunalne naknade za legalizaciju objekata. Za mene ne postoje veliki i mali ljudi, važnije i manje važne dubrovačke četvrti, meni je svaki građanin ovog grada bitan. Voditi Grad za mene znači služiti interesima građana, a zaboraviti privatno'' – zaključio je Teo Andrić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana