Natrag
24.4.2019 02:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gromačane se truje kancerogenim cijevima!?

25.2.2012 @ 14:59 Barbara Đurasović Aktualno
3;3

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić donio je danas odluku da se do daljnjega neće nastaviti graditi vodoopskrbne mjesne mreže naselja

Gromača, Kliševo Mrčevo i Mravinjac.

Kako je istaknuto na služenoj stranici Grada Dubrovnika razlog su neutemeljene i netočne sumnje te protivljenja predstavnika mještana projektu izgradnje vodovoda. Naime, Vlahušić je sa svojim suradnicima te u pratnji direktora Vodovoda Pera Miškovića jutros obišao Ljubač, Gromaču, Mrčevo i Riđicu.

No na sastanku u Gromači stanovnici su, kako doznajemo, iznijeli problem smatrajući kako ih se postavljanjem kancerogenih cijevi želi otrovati, a unatoč uvjeravanju u suprotno na koncu je donesena odluka o obustavljanju radova.

Za mjesne mreže Ljubač i Riđica naći će se alternativna rješenja spajanja s magistralnim cjevovodom kako bi tamošnji mještani što prije dobili pitku vodu u kuće, ali i u poljoprivredne objekte i parcele.

– Iako smo napravili projekte, ishodovali svu dokumentaciju, izabrali izvođače i počeli postavljati cijevi u dijelu trase, do daljnjega nećemo trošiti novac građana Dubrovnika na projekte koje njihovi korisnici ne žele – rekao je gradonačelnik.

Kako navode iz gradske uprave, prilikom obilaska Gornjih sela gradonačelnik i suradnici razgovarali su o daljnjem razvoju seoskog turizma pa su u Mrčevu posjetili i lokaciju budućeg agro-domaćinstva koje se obnavlja uz subvenciju Grada Dubrovnika. Dogovorena je i obnova doma u Ljupču te postavljanje novog asfaltnog sloja na seoskim cestama u Riđici. Gradonačelnik je s mještanima razgovarao i o 'primorskoj cesti' od Mrčeva do zaleđa Slanoga koju bi trebala graditi Dubrovačko-neretvanska županija ili Hrvatske ceste, a Grad Dubrovnik ju je spreman sufinancirati.

Foto: www.dubrovnik.hr

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana