Hrvatska

GRMOJA NAJAVIO ‘Most će podržati kandidata Domoljubne koalicije’

GRMOJA NAJAVIO 'Most će podržati kandidata Domoljubne koalicije'

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je danas kako će Most poduprijeti kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici, čime će nastaviti proces formiranja vlade i suradnju s Domoljubnom koalicijom.

Ta će suradnja, kazao je, trajati dok se reforme budu provodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo iz cijele priče, rekao je Grmoja. Suradnja s HDZ-om, kaže glasnogovornik Mosta, za njihovu je stranku puno sigurnija.

– HDZ-u treba puno više naših zastupnika i zato su vjerojatno bili do sada u odnosima prema nama puno korektniji. To ne znači da nećemo biti na oprezu i da nećemo biti korektiv. Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih 20 godina tijekom vladavine dviju velikih stranaka. Najbitnije nam je sačuvati obraz i inzistirati na onom zbog čega su nam građani dali povjerenje – rekao je Grmoja.

Most, poručuje Grmoja, neće dopustiti da prilikom formiranja vlade ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njezin dio.

– I dalje smo otvoreni za suradnju u Saboru sa svim političkim strankama u provođenju reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste – dodao je Grmoja te naglasio kako ga žaloste medijska nagađanja da bi SDP sutra mogao pokušati rušiti saborsku većinu jer, kako ističe, te najave potvrđuju ono što je šef SDP-a Zoran Milanović radio cijelo vrijeme.

– Zauzimamo se za javno glasovanje. Znam da postoji pokušaj gospodina Milanovića da i dalje radi na rušenju Mosta, ali to neće proći. On i dalje negira odluke Mosta i ono što je 15 zastupnika potpisalo. Još od slučaja Prgomet, preko pokušaja vrbovanja zastupnika Mosta, do zastrašivanja i uvreda Mostovih zastupnika, koje je na konferenciji za novinare gotovo šovinistički vrijeđao i prozivao ih zbog mijenjanja prezimena i sličnog – rekao je.

– Jedna socijaldemokratska stranka ipak ne zaslužuje takvo vodstvo – ocijenio je Grmoja.

Podsjetimo, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović drugu konstituirajuću sjednicu Sabora sazvala je za ponedjeljak, 28. prosinca. Domoljubna koalicija kao kandidata za predsjednika Sabora istaknula je Željka Reinera.

Još uvijek nije poznat kandidat koalicije Hrvatska raste.

 

Izvor: HRT

Foto: Facebook

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist