Aktualno

GRMOJA: ‘Arbitraža je samo pokriće za realizaciju špekulantskog projekta na Srđu’

GRMOJA: 'Arbitraža je samo pokriće za realizaciju špekulantskog projekta na Srđu'

Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta nezavisnih lista i županijski vijećnik Dubrovačko-neretvanske županije osvrnuo se u priopćenju za medije na projekt na Srđu s obzirom na posljednje informacije o arbitraži.

U njemu naglašava kako sve ‘miriše na unaprijed dogovoren scenarij između Vlade i tvrtke Razvoj golf’. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kada se investitor koji protiv sebe ima tri pravomoćne presude bavi prijetnjama arbitražom, a ne ispravljanjem nezakonitosti,  stječe se dojam da im nikada nije bila ni namjera ozbiljno graditi na Srđu, nego trgovati dozvolama koje su im izdali ili će izdati oni koji nisu dostojni raditi u javnim službama.

Danas je gotovo svaki građanin Grada Dubrovnika svjestan koliko je nepravilnosti i nezakonitosti u ovom projektu i kolika je on prijetnja okolišu ukoliko se dozvoli njegova realizacija u nezakonitim favoritima, uz studiju utjecaja na okoliš koja nije dobila zeleno svjetlo. Svaki investitor koji će poštivati zakone i propise te interese lokalne zajednice i voditi brigu o zaštiti okoliša je dobrodošao i imati će nas na usluzi. Do svega ovoga je došlo jer Dubrovačko-neretvanska županija, pogodujući investitoru na štetu građana nije izvršila presudu Visokog upravnog suda o smanjenju obuhvata sa 310 na 100 ha. Bojim se da im je arbitraža samo pokriće da mogu pod prijetnjom milijunskih odšteta izdati dozvole za špekulantski nekretninski projekt na Srđu.

Pozivam župana Dobroslavića da zaista ispuni svrhu svog položaja te da uputi dokument o smanjenju obuhvata županijskoj skupštini na raspravu i donošenje. On se ionako voli uvijek pozivati na pravnu državu. Valjda nema dvostruke kriterije kada je u pitanju projekt na Srđu. Naša borba za interese građana Grada Dubrovnika u Hrvatskom saboru i gradskom vijeću nikada nije sporna. Trudili smo se razotkriti i razotkrili brojne nezakonitosti u ovom projektu.Sada je potez na županu, a nadamo se da će i gradonačelnik stati uz njega kada je u pitanju izvršenje presuda pravne države i zaštita interesa građana Grada Dubrovnika.’

 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist