Aktualno

Gredelj tužio Kordu

Gredelj tužio Kordu

Odvjetnik Vladimir Gredelj, opunomoćenik stanovnika Konavala koji su pokrenuli sudske postupke povrata nekretnina oduzetih za vrijeme bivše Jugoslavije, objavio je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Kao punomoćnik više stanovnika Prevlake koji su pokrenuli sudske postupke upravljene radi povrata nekretnina, odnosno, ostvarenja naknade za oduzetu imovinu sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, tijekom mjeseca travnja 2012. godine smatrao sam potrebnim pokrenuti određene postupke, pa sam, između ostalog, podnio i kaznenu prijavu protiv više osoba radi kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Jedna od osoba koju stanovnici Prevlake sumnjiče za počinjenje ovoga kaznenog djela na njihovu štetu, a vezano uz postupak u kojem se odlučivalo o njihovim pravima glede zemljišta na Prevlaci koje im je oduzeto za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, jest i načelnik Općine Konavle – Luka Korda.

Načelnik se od sumnje da je počinio kazneno djelo branio dajući u medijima izjave o tome kako stanovnicima Prevlake uzimam novac bezveze, kako sam im „sve parnice“ izgubio i slično, čime je povrijedio moju čast i ugled, diskreditirajući me u javnosti. Ne želim polemizirati o svojem radu sa gospodinom Kordom, niti ga uvjeravati u svoju profesionalnost i moralnost, već samo želim obavijestiti i njega i dubrovačku javnost da sam protiv njega pokrenuo kazneni postupak privatnom tužbom, radi kaznenog djela protiv časti i ugleda.

Smatram nedopustivim iznositi o drugome neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu, pogotovo ako je počinitelju jedini cilj skrenuti pozornost s činjenice da je njegova kaznenopravna odgovornost predmet preispitivanja, te sam stoga zadovoljštinu odlučio potražiti putem suda. A glede kaznenopravne odgovornosti Luke Korda može se puno zaključiti iz njegove vlastite izjave: „Svak krade za sebe, a ja za Hrvatsku“." – stoji u priopćenju odvjetnika Gredelja.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist