Natrag
26.5.2018 17:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gredelj tužio Kordu

5.6.2012 @ 13:13 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Odvjetnik Vladimir Gredelj, opunomoćenik stanovnika Konavala koji su pokrenuli sudske postupke povrata nekretnina oduzetih za vrijeme bivše Jugoslavije, objavio je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Kao punomoćnik više stanovnika Prevlake koji su pokrenuli sudske postupke upravljene radi povrata nekretnina, odnosno, ostvarenja naknade za oduzetu imovinu sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, tijekom mjeseca travnja 2012. godine smatrao sam potrebnim pokrenuti određene postupke, pa sam, između ostalog, podnio i kaznenu prijavu protiv više osoba radi kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Jedna od osoba koju stanovnici Prevlake sumnjiče za počinjenje ovoga kaznenog djela na njihovu štetu, a vezano uz postupak u kojem se odlučivalo o njihovim pravima glede zemljišta na Prevlaci koje im je oduzeto za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, jest i načelnik Općine Konavle – Luka Korda.

Načelnik se od sumnje da je počinio kazneno djelo branio dajući u medijima izjave o tome kako stanovnicima Prevlake uzimam novac bezveze, kako sam im „sve parnice“ izgubio i slično, čime je povrijedio moju čast i ugled, diskreditirajući me u javnosti. Ne želim polemizirati o svojem radu sa gospodinom Kordom, niti ga uvjeravati u svoju profesionalnost i moralnost, već samo želim obavijestiti i njega i dubrovačku javnost da sam protiv njega pokrenuo kazneni postupak privatnom tužbom, radi kaznenog djela protiv časti i ugleda.

Smatram nedopustivim iznositi o drugome neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu, pogotovo ako je počinitelju jedini cilj skrenuti pozornost s činjenice da je njegova kaznenopravna odgovornost predmet preispitivanja, te sam stoga zadovoljštinu odlučio potražiti putem suda. A glede kaznenopravne odgovornosti Luke Korda može se puno zaključiti iz njegove vlastite izjave: „Svak krade za sebe, a ja za Hrvatsku“." – stoji u priopćenju odvjetnika Gredelja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana