Natrag
19.3.2019 16:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grebeni među šest najljepših svjetionika

19.10.2011 @ 14:26 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

Dubrovački Grebeni jedni su od šest najljepših svjetionika otvorenih za smještaj na svijetu, procjenjuje britanski The Independent.

Na listi se uz Grebene još nalaze Sugarloaf Point u australskom Novom Južnom Walesu, Corsewall u škotskom Stranraeru, The Old Light na britanskom otočiću Lundy, Molja kod norveškog Alesundai te Capo Spartivento na Sardiniji.

Grebeni su u osvrtu britanske novinarke Laure Holt opisani kao osamljena predstraža udaljena 900 metara od obale do koje se može stići samo brodom.

“S četiri spavaće sobe, kuhinjom i dvije sunčane terase riječ je o savršenoj kući za uživanje, posebno ako angažirate kuhara i osobne posluge. Otok je nenaseljen, ali panoramski pogled na Jadran obuzima u potpunosti”, naglašava Laura Holt svu ljepotu svjetionika izgrađenog davne 1872. godine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana