Sport

“Grčka je težak protivnik!”

Sve je spremno za novu uzbudljivu sezonu Hrvatske vaterpolske reprezentacije! U utorak, 10. prosinca u 20 sati na bazenu Mladost u Zagrebu očekuje nas prva utakmica FINA Svjetske lige protiv jake momčadi Grčke.

Aktualni olimpijski pobjednici okupit će se u Zagrebu u nedjelju po završetku klupskih natjecanja Triglav Jadranske vaterpolske lige, a početak bogate i uzbudljive sezone željno isčekuju.
 
– Igranje za reprezentaciju uvijek nas posebno veseli, pogotovo kada je riječ o domaćoj utakmici. Pred nama je nova sezona, željni smo novih pobjeda i nadamo se da će prva biti upravo ovdje u Zagrebu. U daljnji tijek natjecanja Svjetske lige prolazi samo prvi u skupini i zato moramo pobijediti, a uz pomoć naših vjernih navijača to će biti puno lakše! – izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Nikša Dobud.
 
Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u sezoni 2013/14. osim natjecanja FINA Svjetske lige, gdje nas osim s reprezenatcijom Grčke očekuje i sraz sa Mađarima, slijede i LEN Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj te FINA Svjetski kup koji se igra u Kazakhstanu.
 
Prve ovosezonske izazove propustit će prvi golman reprezentacije Josip Pavić te Maro Joković koji se zbog nedavnih ozlijeda i operacija neće pridružiti momčadi u bazenu.
 
– Zbog ozljeda u utorak nećemo zaigrati u punom sastavu. Grčka je stvarno dobar i težak protivnik i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Sretni smo što je prva utakmica na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz pune tribine i podršku naših navijača uspjeti doći do puna tri boda! – izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.
 
Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju za prvu utakmicu protiv Grčke pozvani su golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Ivan Krapić i Luka Lončar, bekovi Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Ivan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Paulo Obradović, Ante Visković, Ante Vukičević i Petar Muslim. Stručni stožer, uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni trener Ivan Asić, kondicijski trener Pero Kuterovac i fizioterapeut Damir Luketić.

Pročitajte još

ŠESTA LIGA ORSAN Pobjednički pokal ‘Leru’ Iva Kvestića

Dulist

EUROPSKI SENIORSKI KUP Ivana Šutalo brončana u Rusiji

Dulist

OVO JE TUŽNO! Sandro Sukno objavio kraj karijere

Dulist