Aktualno

Grčić: Tko ima pravo zaustaviti golf?!

Grčić: Tko ima pravo zaustaviti golf?!

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić smatra kako se investicija golfa na Srđu ne smije zaustaviti, piše T-portal.

Grčić je naime na panel raspravi povodom prezentacije programa ProInvest u Splitu odgovarao na pitanje dubrovačkog ugostitelja Iva Rudenjaka, koji je kazao kako ulaganje od preko milijardu eura pokušava spriječiti 'grupica od petnaestak ljudi koje plaća tko zna tko', te se založio da Vlada to istraži.
 
– Ako je usvojen Prostorni plan, ako su u demokratskoj proceduri usvojeni i niži urbanistički planovi i ako je investitor mukotrpno kupovao parcelu po parcelu i tako potrošio 40 milijuna eura, čime je usput i obogatio neke ljude, pa tko to ima pravo zaustaviti?! – zapitao se Grčić.
 
– Alternativa projektu jest da će investitori tužiti Grad Dubrovnik ili Republiku Hrvatsku i zasigurno će po međunarodnom planu dobiti masnu odštetu! Takvih međunarodnih sporova u ovom trenutku imamo nekoliko stotina, a vrijedni su nekoliko milijardi eura – upozorio je Grčić.

Inače, hrvatski ministri, koliko god bili hrabri u svojim izjavama i najavama investicija, nisu se udostojili svoju investicijsku turneju održati i u najjužnijoj županiji i gradu Dubrovniku.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist