Politika

GRBIN U DRUGOM KRUGU, ALI NEIZVJESNO PROTIV KOGA Dubrovački SDP-ovci u najvećem broju podržali Ostojića

GRBIN U DRUGOM KRUGU, ALI NEIZVJESNO PROTIV KOGA Dubrovački SDP-ovci u najvećem broju podržali Ostojića

SDP je u subotu birao novo vodstvo stranke.

Prema posljednjima službenim informacijama obrađeno je 70 posto biračkih mjesta. 43 posto glasova osvojio je Peđa Grbin dok je na drugom mjestu s 22 posto glasova Željko Kolar. Treći je Ranko Ostojić s 19 posto, a koji je u Dubrovniku dobio najviše glasova.

– Na 70 posto biračkih mjesta koja su obrađena, a izašlo je 76 posto birača, odnosno 8.170 njih, jedan kandidat vodi sa 43 posto, a to je Peđa Grbin. Druga dvojica kandidata su sa tijesnim rezultatom i ne može se reći tko će u drugi krug. Tijesno je na nekoliko biračkih mjesta i kasno će se saznati tko je kandidat za drugo mjesto – rekao je Stjepan Mikulandrić, potpredsjednik izborne komisije na konferenciji za medije na Iblerovom trgu.

Glasovi će se obrađivati do dugo u noć, a razlika između drugog i trećeg mjesta je mala pa ne odbacuju mogućnost da dođe do promjene.

U međuvremenu, kako piše Jutarnji.hr, prema neslužbenim rezultatima, u Predsjedništvo SDP-a SDP-ovci su izabrali sve pristaše Peđe Grbina.

Najviše glasova dobila je Biljana Borzan, slijedi Sabina Glasovac, zatim Siniša Hajdaš Dončić, pa Ivan Račan, zatim slijedi Ranko Ostojić (koji se jedini kandidirao za predsjednika i člana Predsjedništva), potom Kristina Ikić Baniček, Mihael Zmajlović, slijedi po glasovima Matej Mostarac, pa načelnik Ploča Mišo Krstičević, Predrag Fred Matić, onda Željko Jovanović, pa Jasenka Auguštan Penek, Stribor Valenta, pa Sandra Krpan i Dalibor Domitrović.

Podsjetimo, za sedamnaestero članova Predsjedništva natjecalo se 49 kandidata, a istodobno se birao i novi Glavni odbor koji broji 103 člana.

Sva stranačka tijela birala su se po principu jedan član – jedan glas. Predsjedništvo se biralo tako da se od šest izbornih okruga biralo po dva člana iz pet njih (žena i muškarac) te tri člana iz organizacije Grada Zagreba. Preostala četiri člana regrutirala su se između onih kandidata koji su dobili najveći broj glasova.

Foto: Screenshot/Rtl.hr

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist