Koronavirus u Hrvatskoj

Granice s BiH otvorene, prolazi se uz provođenje mjera izolacije

Granice s BiH otvorene, prolazi se uz provođenje mjera izolacije

Unatoč natpisima da su zatvoreni granični prijelazi s Bosnom i Hercegovinom zbog situacije s pandemijom koronavirusa, prolaz preko granica još uvijek protječe normalno, međutim, uz ograničenja koja je propisao nacionalni Krizni stožer uz pomno praćenje iz kojih zemalja putnici dolaze te se potom propisuje karantena ili samoizolacija, potvrdili su nam to iz policije.

Hrvatski državljani pri ulasku u BiH moraju ići u dvotjednu samoizolaciju i karantenu. Kako su ove subote navečer prenijeli bosankohercegovački mediji, i državljani Bosne i Hercegovine koji večeras uđu na područje Republike Hrvatske morat će 14 dana boraviti u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti svoje putovanje u druge zemlje.

Podsjetimo, granični prelaz Crne Gore sa Hrvatskom, Kobila-Vitaljina, od danas je zatvoren za promet sljedećih 15 dana, a to je jedna od odluka Nacionalnog koordinacijskog tijela za zarazne bolesti Crne Gore, a sve kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa. No, s naše strane, GP Vitaljina još je u funkciji, budući da se radi o odluci na razini Nacionalnog stožera, istaknuli su za DuList iz PU Dubrovačko neretvanske, a isti nije donio odluku o zatvaranju.

Crna Gora svoj je granični prijelaz zatvorila sinoć u 19 i 50, dok je naš prijelaz formalno još uvijek otvoren.

Putnici iz Crne Gore moći će ulaziti u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Debeli brijeg – Karasovići, te je ujedno, zbog ove situacije, i preporučeno putnicima da se njime služe. Inače, Crna Gora je odlukom Nacionalnog koordinacijskog tijela zatvorila i prijelaze prema BiH te Albaniji.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist