Sport

GRAND PRIX MITING ‘JADRAN’ Zlata za Michela, Maria i Franu

GRAND PRIX MITING 'JADRAN' Zlata za Michela, Maria i Franu

Plivački klub Jug s mitinga Jadran u Splitu u Dubrovnik se vratio se deset medalja – pet zlatnih, dvije srebrne i tri brončane. 
Najuspješniji predstavnik Juga na natjecanju bio je Michel Brassard koji je u mlađe juniorskoj konkurenciji osvojio čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Najbolji je bio u disciplinama 400 slobodno, 1500 slobodno i 200 delfin, dok je u utrku 100 delfin završio kao srebreni. Zlatom se u mlađe juniorskoj konkurenciji okitio i godinu dana mlađi Mario Šurković u disciplini 100 leđno. Osim toga bio je srebrni u disciplini 200 mješovito.

U istoj kategoriji medalju je osvojio i Đivo Damić koji je bio brončani u disciplini 1500 slobodno.
Najuspješnija predstavnica Juga na natjecanju bila je Frane Miloslavić koja je osvojila tri medalje od kojih jednu zlatnu i dvije brončane. Zlatna je bila u utrci 400 mješovito, dok je bronce osvojila u utrkama 400 slobodno i 800 slobodno. Frane je na miting došla direktno s priprema juniorske reprezentacije Hrvatske koje su se od 14. do 21. 10. održale u Zadru.

Za Jug su u Splitu nastupili i Đivo Matović, Luka Đurović, Noa Miletić, Ana Lučić, Gracia Filipović, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Katarina Matović, Nikol Đuho i Rafaela Škrabo. Svi su ostvarili dobre rezultate isplivavši većinom svoje osobne rekorde u 25-metarskom bazenu.

Plivači su u Splitu nastupili pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Ivana Bilića.

Miting se održao proteklog vikenda, a na njemu je nastupilo više od 200 natjecatelja iz 20-ak klubova iz Hrvatske i BiH.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist