Grad

Gradu odobrena nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Sukladno obavezama propisanim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i ciljevima iz Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske 2017.-2022. godine, Grad Dubrovnik je osigurao nabavku spremnika uključujući spremnike za papir, karton, plastiku, staklo, biootpad s vrtnim komposterima i tekstil.

Projekt je ukupno vrijedan 4.092.387,80 kuna od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzima financiranje 85 % ukupne investicije, dok na teret proračuna Grada Dubrovnika pada samo 15 %.

Ugovorom o nabavi spremnika sklopljenim između Grada i Fonda predviđena je nabavka ukupno 1650 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada; od toga 840 kompostera, 380 spremnika za plastiku, 300 za papir i karton, 50 za tekstil kao i po 40 spremnika za prikupljanje stakla i biootpada.

Spremnici će omogućiti odvajanje otpada na mjestu nastanka radi povećanja odvojenog prikupljanja i recikliranja komunalnog otpada, smanjenja udjela biorazgradivog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta i smanjenja odlaganja miješanog komunalnog otpada.

Foto: pixabay.com

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija