Grad

GRADSKO VIJEĆE Usvojeno izvješće o radu; ‘Idemo u smanjivanje broja stolova i stolica’

GRADSKO VIJEĆE Usvojeno izvješće o radu; 'Idemo u smanjivanje broja stolova i stolica'

U sklopu izvješća o radu gradonačelnika Mato Franković je istaknuo kako izvješće uključuje i što su radile njegove zamjenice, a dodao je kako želi na ovakav način izvještavati Gradsko vijeće svaka dva mjeseca.

Istaknuo je kako je pokrenut projekt izgradnje 108 stanova za branitelje čime će se riješiti stambeno pitanje za veliki broj branitelja.

-Povukli smo 30 milijuna kuna za obnovu Lazareta, a sada je pred nama veliki izazov jer praćenje europskih direktiva nije nešto s čime se u Gradu susretalo. Naveli smo i izgradnju četiri dječja igrališta, a sufinancirani su i udžbenici za srednjoškolce. Naveo sam i zemljište za azil za životinje. Susreli smo se s problemom jer smo primili pismo stanovnika Osojnika i Pobrežja, ali i stanovnika Zatona koji negoduju. Imamo još par lokacija koje testiramo. Njima je trebalo mjesec i po dana da reagiraju, ali mi nećemo graditi azil tamo gdje ga ljudi ne žele – rekao je Franković.
Dodao je kako budući azil neće izgledati kao postojeći već kako će biti rije o ‘finoj zgradi u kojoj će psi biti u unutrašnjosti, a tijekom dana će biti na istrčavanju – rekao je on.
Istaknuo je kako se ide u rješavanje pitanja realizacije POS-a na Pobrežju, a istaknuo je kako je u izvješću naveo i izgradnju Dom umirovljenika u Gružu.
-Ne postoji izvedbeni projekt, a projektant je pošao u mirovinu. Moramo ići u izradu, a sam početak gradnje očekujemo početkom iduće godine – rekao je on.
HNS-ov Miho Obradović pitao je gdje se odlagao građevinski otpad s gradskih odlagališta.
Franković mu je odgovorio kako je Čistoća očistila sva odlagališta od građevinskog otpada koji je odvezen na privatno odlagalište na Pobrežju koje je dobilo sve potrebne dozvole.
Nezavisna vijećnica Matija Ćale Mratović kritizirala je namjeru Grada Dubrovnika da financira s pet milijuna kuna novu opremu rekavši kako je to županijska obveza, a dodala je kako su bolnici potrebni liječnici, a ne oprema.
Franković se složio s njome rekavši kako Županija ipak financijski limitirana u tom smislu, te kako najveći dio pacijenata dolazi s područja grada Dubrovnika.
-S Hrvatskom liječničkom komorom smo razgovarali o stanovima za liječnike. U Mokošici su se stanovi počeli iznajmljivati turistima i mi moramo osigurati dovoljan broj stanova za liječnike. Ne želimo ih izgubiti u Europu koja im nudi odlične uvjete. Moramo odgovoriti na te izazove – rekao je on.
Srđevac Ljubo Nikolić pohvalio je metodologiju izrade izvješća, a među ostalim kritizirao je servis Dubrovačko oko.
-Pogledajte broj prijavljenih slučajeva, a pogledajte broj riješenih slučajeva – rekao je on.
Franković je u odgovoru na kritike ponovio kako će se ići u smanjenje štandova za suvenire za 80 posto, a istaknuo je kako će se ‘morati ići u smanjivanje broja stolova i stolica’.

Izvješće je usvojeno uz jedan suzdržan glas i dva protiv.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist