Grad

GRADSKO VIJEĆE Prostor Muzeja Domovinskog rata na Srđu definiran kao prostor izuzet koncesije Razvoj golfa!

GRADSKO VIJEĆE Prostor Muzeja Domovinskog rata na Srđu definiran kao prostor izuzet koncesije Razvoj golfa!

Nakon što je zavrila šesta redova, počela je odmah i sedma sjednica. Riječ je o tematskoj sjednici na kojoj se treba definirati odnos s koncesionarom tvrđave Imprial, tvrtkom Razvoj golf.

TIJEK:

22:10 Završila je sjednica

22:08 Jednoglasno usvojeno svih šest zaključaka.

21:58 Na današnjoj sjednici će se izglasati i šesti zaključak kojim će se prostor Muzeja Domovinskog rata definirati kao izuzet od koncesije koju ima Razvoj golf.

21:51 Nijedna odluka koja će štiti položaj i integritet Muzeja Domovinskog rata se ne smije temeljiti na koncesijskom ugovoru – rekao je Ljubo Nikolić.

21:45 Ivan Viđen zatražio je da se predloženih 5 zaključaka doda i šesti kojim se definira kako je prostor Muzeja izuzet od koncesije.

21:34 Maro Kristić je istaknuo kako je ugovorom definirano kako koncesionar u slučaju Muzeja Domovinskog rata nije tvrtka Razvoj golf, već kako im je dodijeljena tvrđava izuzev 311 metara četvornih u kojem je trenutno smješten postav Muzeja.

Predsjednik GV-a Mato Franković odgovorio je kako ugovor obvezuje koncesionara urediti i obnoviti prostor Muzeja i predati ga na načina ‘ključ u ruke’.

Kristić je odgovorio kako smatra da to nije točno, te kako je pravna dilema u ovom slučaju tko je podnositelj zahtjeva za lokacijsku dozvolu, te kako to ne može biti Razvoj golf u slučaju da nije ovlaštenik koncesije za spornih 311 metara četvornih, te kako u slučaju da se ne utvrdi da Razvoj golf nije koncesionar Gradsko vijeće nema ovlasti produljuti ugovor s Dubrovačkim muzejima.

21:30 Ljubo Nikolić rekao je kako će ovu točku predlagati na svakoj sjednici GV-a dok se ostali vijećnici ne udostoje reći kako su protiv raskidanja ugovora.

-Nemojte biti suzdržani, recite da ste protiv – rekao je Viđen.

21:25 Andro Vlahušić: Podržavamo ovakav stav, ali ugovor je dogovor dviju strana i predlažem imenovanje Povjerenstva koje će pratiti usvajanje svega. Mislim da u njemu treba biti gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća, predstavnik Srđ je Grad, Mladen Gojun ispred SDP-a te Pero Vićan.

Maro Kristić rekao je kako je njihov stav kako koncesionar tvrđave uopće nema pravo na koncesiju za prostor Muzeja, odnosno 311 metara četvornih.

21:23 Predsjednik Grdaskog vijeća Mato Franković istaknuo je kako će Gradsko vijeće na današnjoj sjednici utvrditi pet osnovnih točaka:

GV utvrđuje da koncesinar nije podnio zahtjev za promjenom lokacije Muzeja Domovinskog rata  kako je prikazano u idejnom rješenju

GV utvrđuje da lokacija ostaje nepromijenjena

GV nije suglasno s izmještanjem Muzeja iz centralnog dijela sukladno ugovoru o koncesiji iz 2009. godine i o tome će se obavijestiti nadležno Ministarstvo i zatražiti ne izdavanje lokacijske dozvoledo izdavanja suglasnosti Gradskog vijeća

GV se obvezuje  dostaviti ugovor Ministarstvu

Gradsko vijeće zadužuju gradske službe sklopiti novi ugovor o korištenju prostora bez naknade za stalni postav Muzeja Domovinskog rata na rok od 20 godina između Grada Dubrovnika i Dubrovačkih muzeja.

21:00 Počela je sjednica. Srđevci su predložili dopunu dnevnog reda s prijedlogom raskidanja ugovora s Razvoj golfom. Riječ je o istoj točki koja nije usvojena na sjednici u subotu.
-Riječ je o točki koja je imala 7 glasova za i 18 suzdržanih, što znači da se može uvrstiti na dnevni red prije roka od 3 mjeseca – rekao je uvodno Ivan Viđen.

Prijedlog nije usvojen.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist