Grad

GRADSKO VIJEĆE Ovlasti za taksiste prebačene na UO i povjerenika, ‘tehnički vijećnici’ već najavili novu sjednicu GV-a u siječnju

GRADSKO VIJEĆE Ovlasti za taksiste prebačene na UO i povjerenika, 'tehnički vijećnici' već najavili novu sjednicu GV-a u siječnju

Marko Potrebica rekao je kako se izmjenama odluke stvaraju uvjeti za raspisivanje natječaja tako da se ovlasti Povjerenstva prebaci na Upravni odjel, a ovlasti Gradskog vijeća na ovlaštenu osobu koja zastupa Grad Dubrovnik, ako se ne usvoji Odluka o privremenom financiranju.
Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako Gradsko vijeće ne može prebacivati ovlasti na povjerenika te nazvao to zlouporabom položaja i ovlasti.
Rekao je kako od 28. travnja svi koji imaju državnu licencu mogu biti taksisti, te dodao je kako to nije odluka koju može donijeti povjerenik.
-Jeste li već donijeli odluku da povjerenik bude Marko Potrebica ili Zdenko Medović i da uvjetujete da se taksisti upišu u HDZ da bi dobili koncesiju – rekao je Vlahušić.
Kristić mu je odgovorio kako uopće nije pročitao akt te kako su uvjeti za raspisivanje natječaja već definirani Odlukom te kako se sada samo osigurava provođenje natječaja.
Pozvao ga je da smiri tenzije te dodao kako povjerenik ne može utvrđivati tko će dobiti koncesiju već pročelnik nadležnog upravnog odjela.
Vlahušić je odgovorio kako ne može Gradsko vijeće odrediti ovlasti osobi koju imenuje Vlada RH, a s njime se ne slažu Marko Potrebica, Mato Franković i Pero Vićan.
Vlahušić je ustvrdio kako su Gradsko vijeće i gradonačelnik tehnička tijela Grada s 1. danom 2017. godine, na što su reagirali i iz DDS-a i HDZ-a rekavši kako se istodobno raspuštaju GV i imenuje povjerenik.
Iz takve retorike lako je zaključiti kako se nova sjednica Gradskog vijeća može očekivati prije imenovanja povjernika, no koje će se točke naći na njoj u izostaknu proračuna treba tek vidjeti.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist