Politika

GRADSKO VIJEĆE Oporba tvrdi: dnevni red nije prilagođen situaciji

GRADSKO VIJEĆE Oporba tvrdi: dnevni red nije prilagođen situaciji

Unatoč situaciji s koronavirusom, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika održava svoju redovnu sjednicu. Dnevni red je s 35 smanjen na 24 točke, no oporbeni vijećnici smatraju kako je to opsežan i nepotreban dnevni red u ovom trenutku.

Tako je vijećnik Maro Kristić rekao kako se sjednica održava u specifičnoj situaciji.

-Jučer smo imali smo kratki radni sastanak gdje smo dogovorili raspravu o samo 3-4 točke uz izvješće gradonačelnika i predsjednika stožera. Današnji dnevni red kojeg smo dobili je neprimjereno dug, radimo u okolnostima koje su sve samo ne normalne, a među 24 točke ima puno onih koje ne trebaju biti donesene danas. Ovo nije trenutak u kojem trebamo sučeljavati naša mišljenja, bitno je poslati poruku zajedništva i skratiti sjednicu – rekao je Kristić. Na tom tragu govorio je i Nikša Selmani.

-Čude se naši sugrađani sigurno što radimo danas, interni dogovor je bio da se svedemo na tehničke stvari i da građani vide da smo ozbiljno tijelo te me čudi da smo se odlučili na prošireni dnevni red – rekao je Selmani. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica rekao je kako i Hrvatski sabor zasjeda danas pa su se stvorili uvjeti da zasjeda i Vijeće. Gradonačelnik Mato Franković je pak istaknuo kako je znatno skraćen dnevni red te da na njemu nema točaka koje su bile osnova priprme turističke sezone.

-Ovo su samo nužne i neophodne točke radi daljnjeg funkcioniranja operativnog sustava grada – rekao je Franković.

Apelima oporbe priključio se i Jadran Barač te naveo koje se točke moraju skinuti, a među njima su i odluke o korištenju javnih površina. To je gradonačelnik objasnio činjenicom kako se u suprotnom neće moći sklapati ugovori i nikakvi odnosi te će svi ostati bez javnh površina.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist