Politika

GRADSKO VIJEĆE Oporba tvrdi: dnevni red nije prilagođen situaciji

Unatoč situaciji s koronavirusom, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika održava svoju redovnu sjednicu. Dnevni red je s 35 smanjen na 24 točke, no oporbeni vijećnici smatraju kako je to opsežan i nepotreban dnevni red u ovom trenutku.

Tako je vijećnik Maro Kristić rekao kako se sjednica održava u specifičnoj situaciji.

-Jučer smo imali smo kratki radni sastanak gdje smo dogovorili raspravu o samo 3-4 točke uz izvješće gradonačelnika i predsjednika stožera. Današnji dnevni red kojeg smo dobili je neprimjereno dug, radimo u okolnostima koje su sve samo ne normalne, a među 24 točke ima puno onih koje ne trebaju biti donesene danas. Ovo nije trenutak u kojem trebamo sučeljavati naša mišljenja, bitno je poslati poruku zajedništva i skratiti sjednicu – rekao je Kristić. Na tom tragu govorio je i Nikša Selmani.

-Čude se naši sugrađani sigurno što radimo danas, interni dogovor je bio da se svedemo na tehničke stvari i da građani vide da smo ozbiljno tijelo te me čudi da smo se odlučili na prošireni dnevni red – rekao je Selmani. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica rekao je kako i Hrvatski sabor zasjeda danas pa su se stvorili uvjeti da zasjeda i Vijeće. Gradonačelnik Mato Franković je pak istaknuo kako je znatno skraćen dnevni red te da na njemu nema točaka koje su bile osnova priprme turističke sezone.

-Ovo su samo nužne i neophodne točke radi daljnjeg funkcioniranja operativnog sustava grada – rekao je Franković.

Apelima oporbe priključio se i Jadran Barač te naveo koje se točke moraju skinuti, a među njima su i odluke o korištenju javnih površina. To je gradonačelnik objasnio činjenicom kako se u suprotnom neće moći sklapati ugovori i nikakvi odnosi te će svi ostati bez javnh površina.

Pročitajte još

Kristić: Nisam u sukobu interesa, a bez institucija maske neće pasti

Dulist.hr

MASKE SU PALE? HDZ: Iza Kristićeve priče o Malom Stradunu stoji njegov obiteljski interes

Dulist

MARO KRISTIĆ Povezivanje Kalamote brodom Europa uvredljiva je gesta prema otočanima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija