Natrag
23.5.2018 01:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRADSKO VIJEĆE Odbijeno financiranje osiguranja sigurnosnog rizika ‘Elementarne čestice”

30.5.2015 @ 16:19 Nikša Miletić Politika

Podijelite:

Na zahtjev HDZ-a dnevni red sjednice je nadopunjen točkom o neprihvaćanju financiranja dodatnih troškova osiguranja predstave Elementarne čestice koja je s programa Igara maknuta jer njezino izvođenje predstavlja sigurnosni rizik.

– Autor djela prema kojem je rađena predstava često vrijeđa islam i muslimane i on je pod zaštitom francuske policije – rekla je Sanja Putica.

Esad Ćustović je rekao kako se radi o predstavi koja se nije trebala naći na repertoaru Igara jer graniči s vulagarizmom.

– U jednoj sceni graniči s pornografijom. Ova predstava ne govori o islamu, ali autor mrzi islam iz dna duše. On se ne smije u Francuskoj slobodno kretati, s njime mora biti osiguranje. S aspekta sigurnosti mogu reći kako Bošnjaci neće praviti nikakve probleme, ali generalno gledajući može eventualno implicirati određene sigurnosne rizike – rekao je Esad Ćustović te dodao kako govori u svoje ime.

HNS-ov Nenad Vekarić upitao se je li mudro vezivati autora uz predstavu i povukao paralelu s Marojicom Kabogom koji je bio ubojica, ali ”bez njega danas ne bi bili ovdje”.

Svoje retoričko pitanje povezao je i s Thompsonovim (ne)pjevanjem u Švicarskoj.

Uzvratio mu je Marko Potrebica, rekavši kako je župan DN Nikola Dobroslavić zatražio sigurnosnu procjenu te kako nikome o tome nije govorio, sve dok rezultati nisu došli.

– Ja vas pitam kako bi mi ovdje govorili da je umjesto o islamu Michela Houellebecq govorio o Hrvatima ili da je veličao Veliku Srbiju. Bi li bio dobrodošao? Sve što vam treba je da se netko u Gornjoj Maoči zamota u crno i slika dok pali sliku Dubrovnika. Je li nam to potrebno? – rekao je Potrebica.

Vekarić je uzvratio kako nije govorio o predstavi nego činjenici da je uskraćeno financiranje cijelim Igrama.

– Ako se na Sveučilište dovede neki nepočudni predavač hoće li se i tu uskratiti financiranje? – pita se Vekarić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana