Grad

GRADSKO VIJEĆE: ‘Novi Libertas’ maknut s dnevnog reda, nema rasprave o regionalizaciji!

GRADSKO VIJEĆE: 'Novi Libertas' maknut s dnevnog reda, nema rasprave o regionalizaciji!

 

 

 

U Velikoj vijećnici u 10 sati počela je šesta sjednica Gradskog vijeća.

S pedesetak točaka dnevnog reda ova će biti zanimljiva prvenstveno jer će vijećnici, po prvi puta od početka sukoba između gradonačelnika Andra Vlahušića i Društva prijatelja dubrovačke starine oko zidina povijesne jezgre, moći reći i svoje mišljenje, a pred vijećnike dolazi i zahtjev za arbitražnim sporom Midia grupe koja od Grada Dubrovnika potražuje čak 261 milijun kuna, a sve će se riješti procesom medijacije pri HGK-a. Osim toga, na dnevnom redu su među ostalim i izmjene i dopune GUP-a, prijedlog pokretanja dubrovačke građanske kartice s kojom će Dubrovčani moći u jeftiniji šoping, gradonačelnikovo izvješće o radu, te dopuna odluke o subvencioniranju avio karata za žitelje juga.

KRONOLOGIJA:

10:50 Točke dnevnog reda koje se tiču izmjena prostornih planova Grada Dubrovnika ipak su ostale na dnevnom redu. Protiv su glasovali vijećnici Laburista, Srđ je Grad i HSLS-ov Ivo Gjaja.

10:40 Gradonačelnik Andro Vlahušić odgovorio je kako nema ništa protiv da se makne odluka o osnivanju nove gradske tvrtke (Gradski autobusni kolodvor), ali kako od 1. lipnja (kad istekne kredit EBRD-a) Grad više neće smjeti po zakonu plaćati trošak koji Libertas ima zbog linija koje prometuju na području Općine Župa dubrovačka i Konavle.

10:30 Vijećnik Hrvatskih Laburista Matko Bupić, te vijećnica liste Srđ je Grad Marijela Marković tražili su skidanje točaka dnevnog reda  tražili su skidanje točaka Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, te  Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Dubrovnika zbog nepravovremenog dostavljanja materijala. Zbog istog razloga tražili su skidanje točka 39 – 49, Prijedloge imenovanja za KMD, Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Prirodoslovnog muzeja itd.

Vijećnik HL Maro Kristić tražio je uvrštavanje točke dnevnog reda o autotaxi prijevozu, kako bi je mogli ponovno raspraviti. Podsjetimo, oni su već ranije za nju tvrdili kako je suprotna zakonu.

10:15 S dnevnog reda je uklonjena rasprava o regionalizaciji, za koju će se sazvati posebna tematska sjednica Gradskog vijeća. Također s dnevnog reda su uklonjene i točke Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, te Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Izjave o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Gradski autobusni kolodvor Dubrovnik d.o.o.

10:05 Na sjednici Gradskog vijeća nisu nazočni HSP AS-ov Ivan Šimunović i HDZ-ova Dubravka Šuica.

Prije samog početka sjednice predsjednik GV-a Niko Bulić osvrnuo se na ”dojam da se materijal za rasprav u ne dostavlja na vrijeme”.

-To nije točno, i inzistirat ću, a to govorim svima, i gradskim službama i vama vijećnicima da se svi materijali pravovremeno dostavljaju. Točke za koje se ne dostave materijali neće biti na dnevnom redu – rekao je Bulić.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist