Politika

GRADSKO VIJEĆE ‘Mršav’ dnevni red, bez vijećničkih pitanja, birat će se v.d. ravnatelja Umjetničke galerije

GRADSKO VIJEĆE 'Mršav' dnevni red, bez vijećničkih pitanja, birat će se v.d. ravnatelja Umjetničke galerije

U pozivu na 15. sjednicu Gradskog vijeća na dnevnom su se redu našle tri točke dnevnog reda.

Osim vijećničkih pitanja tu su još i Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’ te Prijedlog odluke o određivanju lokacije za odlaganje viška iskopa koji predstavljaju sirovinu kod izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika.

Međutim, točka vijećničkih pitanja je ‘skinuta’ s dnevnog reda, premda su se vijećnici Ljubo Nikolić (KLGB Srš je Grad), Dolores Lujić (MOST) i Tatjana Šimac Bonačić (SDP) usprotivili tom prijedlogu, ističući kako nema razloga uklanjati vijećnička pitanja, ako sjednica ima mali broj točaka.

Prihvaćene su tri dodatne točke, izbor najpovoljnijeg ponuđača u linijskom brodskom prometu Dubrovnik – Kalamota, visina dnevnog obroka u vrtićima te imenovanje v.d. ravnatelja Umjetničke galerije. I kod te točke bilo je prigovora (Maro Kristić – MOST) kako nikakvi materijali nisu dostavljeni, ali je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) to obrazložio riječima:

-Uzet ćemo stanku i održati Odbor za izbor i imenovanja…

-Ne mogu se oteti dojmu da se točka forsira. Ne znam tko bi se mogao u tako kratkom roku upoznati sa sadržajem presude temeljem koje biramo v.d. – odgovorio mu je Kristić.

-Presuda je poništila izbor ravnatelja i ne možemo sebi dopustiti da nemamo ravnatelja. Dužni smo danas imenovati v.d. ravnatelja. Zatražili smo pravno mišljenje pravnih službi Grada. Presuda je stigla u utorak – rekao je Potrebica.

Naravno, neizostavni dio ovog dijela sjednice bio je i prijedlog vijećnika Ljuba Nikolića (KLGB Srđ je Grad) o raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial s tvrtkom Razvoj Golf, što ni ovaj put nije uvršteno u dnevni red.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist