Grad

‘Gradsko vijeće mora poslati političku poruku – ne korupciji i kriminalnim radnjama’

'Gradsko vijeće mora poslati političku poruku - ne korupciji i kriminalnim radnjama'

Gradski vijećnici nisu prihvatili izvješće o poslovanju Dubrovačke razvojne agencije DURA-a, zbog prvih pet mjeseci poslovanja u 2017. godini, niza nepravilnosti, istrage DORH-a, optužnica…

Kako je istaknuo gradonačelnik Mato Franković revizija Grada Dubrovnika utvrdila je niz nepravilnosti u poslovanju DURA-e, a sve je rezultiralo istragom DORH-a i kaznenom prijavom protiv bivše direktorice Andree Novaković, koja je kazneno prijavljena. Franković je istaknuo i kako je prije desetak dana optužnica proširena, i sve to rezultiralo je neprihvaćanju izvješća.

– Isto se ne odnosi na razdoblje nove direktorice koja je uspjela riješiti sve probleme i sve nalaze revizije. O izvješću se glasa u cjelini, a ne parcijalno te je prijedlog zaključka o neprihvaćanju Izvješća o poslovanju – rekao je Franković.

No, vijećnik HNS-a Miho Obradović istaknuo je kako je izvješće prihvatio Nadzorni odbor DURA-e na čelu sa Zrinkom Raguž, pa mu nije jasno zašto ga Gradsko vijeće ne prihvaća.

-Da se radi o aktualnom direktoru rezultat bi bio smjena. No, Gradsko vijeće mora poslati političku poruku, a to je ne korupciji i kriminalnim radnjama – objasnio je gradonačelnik.

-Shvaćamo što se događalo, znamo što se događalo, ali direktorica je već osam mjeseci tamo, vidim da se kvalitetno radi i mislim da neprihvaćanjem ne prihvaćamo ni njeno izvješće. Stoga ćemo biti suzdržani – rekao je Ivan Jelčić (DDS) istaknuvši kako je jasno da izvješće za prva četiri mjeseca ne mogu prihvatiti.

-Trebalo bi ovo odgoditi i podijeliti u dva dijela, jer nije pošteno – smatra Rikard Rossetti, dodavši kako će se i javnost zbuniti. ‘Zbunjoza’, dobacio je Rossetti.

-Ja ne mislim da je ‘zbunjoza’. Da postoji jedan dan inkriminirajućeg djelovanja u DURA-i, mi ne smijemo to prihvatiti. Mi ovdje ne glasamo o ravnateljici Ana Mariji Pilato, već o izvješću tvrtke – objasnio je Franković.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist