Natrag
20.6.2018 03:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRADSKO VIJEĆE Hitno će se sanirati nelegalno prošireni dio Grabovice

1.9.2017 @ 20:46 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Posljednja točka dnevnog reda je saniranje nelegalno proširenog dijela odlagališta smeća Grabovice.

– Naša zakonska obaveza je do 2018. godine zatvoriti Grabovicu. Bila je procjena da do travnja 2016. godine nećemo više moći odlagati otpad na Grabovicu. Godine 2008. godine rađeno je trasiranje odlagališta da se vidi hoće li se boja pojaviti u vodi. Ona je nakon pet dana došla na dva izvora, jedan od kojih je Ombla. Ukupna površina Grabovice je 3,4 hektara i taj legalni dio ispod sebe ima foliju, zaključeno je se izlijevi događaju na tih 0,3 hekatara koji su nelegalno prošireni. Ovom odlukom omogućuje se donošenje građevinske i lokacijske dozvole za sanaciju Grabovice koja će trajati desetak mjeseci – rekla je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

U tijeku rasprave postavilo se nekoliko pitanja, od stanja laguna u kojima se skupljaju otpadne vode do toga gdje i kako odvoziti smeće, kao i mora li se smeće odvoziti do kraja 2018. godine kada istječe rok za njezino zatvaranje i sanaciju.

HNS-ov Miho Obradović pitao je zašto se sanira Grabovica umjesto da se odlagalište zatvara, a predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica mu je odgovorio kako se Grabovica ne može sanirati preko noći.

Nakon poduže rasprave u kojima je nekoliko puta istaknuta poznata činjenica da se smeće iz članica EU ne može odvoziti u države koje nisu članice EU, točka je usvojena većinom glasova.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana