Natrag
26.5.2018 17:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRADSKO VIJEĆE Dubrovačkoj baštini na upravljanje Lazareti

1.9.2017 @ 17:18 Dulist Aktualno

Podijelite:

Dvanaesta točka dnevnog reda bio je Prijedlog zaključka kojim se spomenički kompleks Lazaret povjerava na upravljanje i gospodarenje trgovačkom društvu Dubrovačka baština d.o.o., kojemu je osnivač Grad Dubrovnik na razdoblje do 31. prosinca 2019. godine.

– Riječ je o obnovi tri lađe koje nisu bile obnovljene u prvoj fazi. A s tim idu i ostali projekti koji su dio tog Europskog projekta. Pretpostavka je kako će kompleksom upravljati zaposlili umjetnički voditelj te još dvije osobe – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, a Ljubomir Nikolić rekao je kako se slaže se da se kompleks Lazaret povjeri Dubrovačkoj baštini i da treba napraviti koncept upravljanja te svi koji su nešto tamo stvaraju tamo da se njihov utjecaj. Točka je jednoglasno prihvaćena.

Jedna od točki bio je Prijedlog rješenja o sklapanju Ugovora o davanju nekretnine na korištenje bez plaćanja naknade za čest.zgr. 936 k.o. Dubrovnik na adresi Ilije Sarake br.7 sa Dubrovačkom biskupijom.

Izvjestitelj o ovom predmetu, gradonačelnik Mato Franković rekao je kako u ovaj prostor žele preseliti dio osnovne škole Marina Getaldića.

– Ovo je finiširanje započetih dogovora. Započet ćemo s projektiranjem zgrade koja se nalazi u povijesnoj jezgri – rekao je Franković.

Dolores Lujić je naglasila kako je ravnateljica OŠ Marina Getaldića u jednom intervjuu rekla kako ovaj prostor zapravo nije adekvatan, a Franković je na to reagirao:

– Uvažit ćemo njihova mišljenja i stavove. Ministarstvo je na taj idejni projekt dalo suglasnost. Tu završava cijela priča… Naš je prioritet uvođenje jednosmjenske nastave. Dodajmo kako zajedno s Gimnazijom radimo na projektu izgradnje sportske dvorane – rekao je Franković.

Privremeni pročelnik za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić rekao je kako u sastancima nije stekao dojam takvog mišljenja kojeg je iznijela Lujić te kako će u budućnosti prizemlje moći koristiti i ostale u druge za razne aktivnosti.

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana