Aktualno

GRADSKO VIJEĆE Dubrovačkoj baštini na upravljanje Lazareti

GRADSKO VIJEĆE Dubrovačkoj baštini na upravljanje Lazareti

Dvanaesta točka dnevnog reda bio je Prijedlog zaključka kojim se spomenički kompleks Lazaret povjerava na upravljanje i gospodarenje trgovačkom društvu Dubrovačka baština d.o.o., kojemu je osnivač Grad Dubrovnik na razdoblje do 31. prosinca 2019. godine.

– Riječ je o obnovi tri lađe koje nisu bile obnovljene u prvoj fazi. A s tim idu i ostali projekti koji su dio tog Europskog projekta. Pretpostavka je kako će kompleksom upravljati zaposlili umjetnički voditelj te još dvije osobe – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, a Ljubomir Nikolić rekao je kako se slaže se da se kompleks Lazaret povjeri Dubrovačkoj baštini i da treba napraviti koncept upravljanja te svi koji su nešto tamo stvaraju tamo da se njihov utjecaj. Točka je jednoglasno prihvaćena.

Jedna od točki bio je Prijedlog rješenja o sklapanju Ugovora o davanju nekretnine na korištenje bez plaćanja naknade za čest.zgr. 936 k.o. Dubrovnik na adresi Ilije Sarake br.7 sa Dubrovačkom biskupijom.

Izvjestitelj o ovom predmetu, gradonačelnik Mato Franković rekao je kako u ovaj prostor žele preseliti dio osnovne škole Marina Getaldića.

– Ovo je finiširanje započetih dogovora. Započet ćemo s projektiranjem zgrade koja se nalazi u povijesnoj jezgri – rekao je Franković.

Dolores Lujić je naglasila kako je ravnateljica OŠ Marina Getaldića u jednom intervjuu rekla kako ovaj prostor zapravo nije adekvatan, a Franković je na to reagirao:

– Uvažit ćemo njihova mišljenja i stavove. Ministarstvo je na taj idejni projekt dalo suglasnost. Tu završava cijela priča… Naš je prioritet uvođenje jednosmjenske nastave. Dodajmo kako zajedno s Gimnazijom radimo na projektu izgradnje sportske dvorane – rekao je Franković.

Privremeni pročelnik za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić rekao je kako u sastancima nije stekao dojam takvog mišljenja kojeg je iznijela Lujić te kako će u budućnosti prizemlje moći koristiti i ostale u druge za razne aktivnosti.

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist