Politika

Gradski Kukuriku oprao ruke jer ‘to nije njihov posao’

Gradski Kukuriku oprao ruke jer 'to nije njihov posao'

Gradski vijećnici SDP-a, HNS-a i HSU-a još uvijek nemaju pojma kako će glasovati na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća o Prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o javnom linijskom prijevozu putnika, točki koja će za posljedicu imati širom otvorena vrata ka ukidanju tzv. prigradskih linija, odnosno Libertasovih linja koje prometuju prema općinama na području bivše Općine Dubrovnik.
Gradski vijećnici Mladen Gojun (SDP), Matija Ćale Mratović (HNS) te Olga Muratti (HSU), odgovorili su tako u petak ujutro kako ”nema žurbe”, a na novinarski upit kada će usuglasiti stav s obzirom kako je sjednica u subotu ujutro, istaknuli su kako će to napraviti kada ”dobiju obrazloženje”.
Gradski Kukuriku sazvao je konferenciju za novinare kako bi se obrušili prvenstveno na HDZ-ovce, te ustvrdili kako će ovaj sazvi Gradskog vijeća ostati upamćeno po ”najvećem broju nepripremljenih točaka, kao i dopuna dnevnog reda”’.
-Razočarain smo radom Gradskog vijeća, kao i Mata Frankovića kao predsjedinka Gradskog vijeća. Radi se destruktivno i u posljednja dva mjeseca donesen je rekordan broj nezakonitih odluka – rekla je uvodno Matija Ćale Mratović te dodala kako će u subotu tražiti nadopunu dnevnog reda s četiri točke dnevnog reda.
-Tražit ćemo da se ponište promjene Statuta, poništenje razrješenja predstavnika Grada Dubrovnika kao članova vijeća za davanje koncesijskih odobrenja, kao i imenovanja novih članova, a tražit ćemo i uvrštavanje točke kojom se Libertasu odobrava kredit za 20 novih autobusa – rekla je Ćale Mratović.
Ona je pojasnila kako je u 11. mjesecu prošle godine raspisan natječaj, te kako je sredinom ožujka 2015. godine izabran ponuditelj, a krajem travnja je istekao rok valjanosti ponuda koji je potom produljen do početka kolovoza.
-Libertas je uputio dopis početkom srpnja, ali ova točka nije stavljena na dnevni red – rekla je Ćale Mratović te pitala kome je u interesu da se ne nabave novi autobusi.
Kukuriku trojka kritizirala je i Srđevce zbog izmjena Odluke o autotaksi prijevozu, a na pitanje zašto upućuju kritiku kad su oni ti čije je stavke odluke Ministarstvo poništilo, nisu dali suvisli odgovor.

Odgovor je izostao i na pitanje zašto su, kao tada vladajuća većina dopustili taksistima zloupotrebu povećanja cijene s 25 kuna start i 8 kuna na kilometru, na 27 kuna start i 9 kuna po kilometru, s obzirom da je povećanje cijene bilo uvjetovano davanjem popusta za domaće, prvo na osnovu pokaza, a potom s osobnom iskaznicom.
Izostao je i odgovor na pitanje zašto se Odlukom o linijskom prijevozu kao jedinu ekonomsku analizu uzima ona Libertasova, a na upit jesu li pozvali na odgovornost upravu Libertasa koja je natječaj o nabavci autobusa raspisala kada se više-manje znalo da slijede novi izbori, istaknuli su kako to nije njihov posao.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist