Natrag
19.2.2019 22:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gradska tvrtka duguje državi 100 tisuća kuna!

23.7.2012 @ 20:13 Andrea Falkoni Račić Politika
2;2

Podijelite:

Izjava direktora UTD Raguse, tvrtke koja ima samo jednog zaposlenika – direktora, kako je tvrtka prošlu godinu završila s dobiti razljutila je Pera Vićana.

– Vi ne radite ništa. O kakvoj dobiti govorite? Ovo je jedino društvo u kojem u tri godine nismo ništa napravili, i tu preuzimam i svoj dio odgovornosti. Koliko ste u ovom trenutku dužni PDV-a? Ne plaćate temeljne obveze državi. Vaše mjere koje predlažete su iluzije.

Imate samo jednog zaposlenog, a to si ti (Neven Stjepović, op. a.) s prevelikom prosječnom plaćom. Neka Grad po pravu prvenstva kupi nekretnine, a vas neka se zbrine u jednoj gradskoj tvrtki da počnete nešto raditi. Sad sam u dilemi, što imam prihvatiti? – govorio je direktoru Stjepoviću Pero Vićan.

No, gradonačelnik se ne slaže sa svojim koalicijskim partnerom. Grad, rekao je kategorično, ne želi ostati bez dvije vrijedne nekretnine – Dubravke i Mimoze. Jer sva rješenja o konsolidaciji ovog gradskog gubitaša uključuju upravo njihov gubitak. Stoga će se problem UTD Raguse rješavati pomalo, čak i na uštrb nekih razvojnih projekata, govorio je Vlahušić.

A UTD Ragusa duguje za PDV 100 tiusća kuna, što će Grad nastojati riješiti.

– Grad ne želi izgubiti vlasništvo nad Mimozom i Dubravkom. To nećemo dozvoliti – kategoričan je bio gradonačelnik.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana