Natrag
22.6.2018 22:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRADSKA POLITIKA ZA MLADE Suradnja Lepoglave i Dubrovnika

20.8.2017 @ 18:46 Dulist Grad

Podijelite:

Lepoglavski je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač boravio u Dubrovniku i to na poziv našeg Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Naime, sudjelovao je na tribini ‘Lokalni program za mlade Grada Dubrovnika – Mladi i Grad skupa 2017. – 2020.’ te predstavio iskustva Grada Lepoglave u kreiranju strateških dokumenata jedinica lokalne samouprave za mlade te metode kreiranja i provođenja gradske politike za mlade, prenosi Aktualno.hr.

U raspravi u kojoj su sudjelovali predstavnici desetak organizacija mladih, Dubrovačke razvojne agencije i Grada Dubrovnika, došlo se do zaključka kako mladi nisu problem nego dio rješenja.

– Grad Dubrovnik pokrenuo je proces izrade gradskog programa za mlade koji bi na jednom mjestu trebao uniformirati sve ono što grad radi za mlade i osluškivati njihove potrebe, kako bi se one našle u strategiji kojoj je cilj objediniti sve što je dobro i što bi trebalo popraviti. Sve to uz korištenje javnog novca, s ciljem da se mladima pruži jedinstvena mogućnost da budu dio društva jer mladi nisu problem, mladi su dio rješenja. Iznimno mi je drago da to mogu potvrditi primjerima iz prakse upravo iz naše Lepoglave – rekao je Kovač.

Tribina je organizirana s ciljem izrade lokalnog programa za mlade koji se izrađuje posljednjih osam mjeseci, a koji bi trebao biti strateška osnova za provođenje gradske politike prema mladima za iduće tri godine.

Predstavljajući aktivnosti Grada Lepoglave, zamjenik gradonačelnika zaključio je kako Lepoglava i na tom planu zaista ima što pokazati.

– Možda nismo žitelji tako prekrasnog grada s tolikim proračunom, ali imamo razloga biti ponosni što možemo vrijednim aktivistima iz Dubrovnika biti primjer dobre prakse u radu s organizacijama civilnog društva i mladima – kazao je Kovač.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana