Politika

“Gradove ćemo voditi planski i odgovorno!”

"Gradove ćemo voditi planski i odgovorno!"

Kandidat za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić jučer su u Splitu razgovarali o budućoj suradnji ova dva grada te njihovom kulturnom, turističkom i prometnom povezivanju.

Glavne teme razgovora bile su nove mogućnosti gospodarskog rasta i razvoja koje se otvaraju Hrvatskoj njenim skorim ulaskom u Europsku uniju.

-Razvojna strategija Dubrovnika bit će usklađena s državnim i europskim razvojnim planovima, s ciljem ubrzanja ekonomskog rasta i stvaranja kvalitetnijih uvjeta života za stanovnike našeg grada. Važan dio te strategije bit će pitanje prometne povezanosti Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske, jer je to uvjet našeg opstanka, razvoja i prosperiteta. Sadašnju prometnu izoliranost Dubrovnika smatramo neprihvatljivom i zalagat ćemo se za projekte koji će dovesti do povezivanja našeg Grada s ostatkom Hrvatske i Europe – istaknuo je Andrić.

Kandidati HDZ-a za gradonačelnike Ivanišević i Andrić zaključili su kako se samo odgovornim, planskim i ekološki održivim strateškim projektima, koji uvažavaju mišljenje struke i građana, mogu stvoriti uvjeti za značajniji društveno-gospodarski razvoj naših gradova, kao i za njihovu međusobnu buduću suradnju.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr