Grad

GRADONAČELNIKOVA PORUKA UZ DAN BRANITELJA Za hrabrost i slobodu Vam hvala!

GRADONAČELNIKOVA PORUKA UZ DAN BRANITELJA Za hrabrost i slobodu Vam hvala!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je poruku uz Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole, koju prenosimo u cijelosti:

– Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

na blagan sv. Nikole prije 24 godine Dubrovnik je proživljvao najteže trenutke u svojoj modernoj povijesti. Uz nenadoknadivu ljudsku žrtvu i pretrpljena razaranja 6. prosinca 1991. ostao je upisan kao dan kada je obranjen Grad.

S posebnim pijetetom sjećamo se danas svih poginulih branitelja. Sve što danas imamo, slobodu koju uživamo, Vašom žrtvom ostavili ste nam u naslijeđe.

Neizmjerno hvala svim ljudima koji su se suprostavili agresorima na prvim crtama obrane, članovima obitelji poginulih branitelja, ali i svima onima koji su ostali u ranjenom gradu i branili ga svojom pristunošću, aktivnošću i prkosom.

Bez Vaše krvi, iznimnih napora i hrabrosti, bez ljudi kojima je ljubav prema našem gradu 1991. godine bila važnija od samih života, ni Dubrovnik ni Republika Hrvatska ne bi danas bili slobodni.

Za hrabrost i slobodu Vam hvala!

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno svim sugrađanima čestitam blagdan Svetog Nikole i Dan dubrovačkih branitelja – gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist