Aktualno

GRADONAČELNIKOVA PORUKA ‘Prvašići, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja’

GRADONAČELNIKOVA PORUKA 'Prvašići, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja'

Povodom prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu poruku svim učenicima u osnovnoškolskom sustavu, njihovim roditeljima, a posebno polaznicima prvih razreda.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Dragi prvašići,

dani koje ćete provesti u školskim klupama zauvijek će ostati u prekrasnom sjećanju. Steći ćete puno prijatelja i doživjeti mnogo lijepih trenutaka. Znam da je svaki početak težak, čak pomalo i zastrašujući, ali ne bojte se, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja. Brigu o vama, uz roditelje, sada će preuzeti učiteljice i učitelji. Slušajte ih, budite dobri i radoznali, istražujte, pitajte, marljivo radite i družite se. Ne zaboravite na osmijehe i veselje.

Učenicama i učenicima u ostalim kao i višim razredima također želimo puno uspjeha u učenju i izvannastavnih aktivnostima. Neka i ova školska godina protekne u veselim druženjima, ali i stjecanju novih znanja i spoznaja. Budite marljivi i na ponos vašim školama i roditeljima.

Poštovani roditelji,

ulaganje u obrazovanje najplemenitiji je zadak koji javni rad stavlja pred nas, a kvalitetno obrazovanje jedan je od prioriteta u radu ove gradske uprave i želim vam poručiti da smo poduzeli niz koraka kako bismo kroz nekoliko godina nastavu u svim školama organizirali u jednoj smjeni. Do kraja godine pokrećemo izgradnju nove škole na Montovjerni, a uz OŠ Lapad, osigurali smo sufinanciranje energetske obnove još dvije naše škole. Nadam se svakako da imate razumijevanja za povremena „iskakanja iz ritma“ zbog radova, ona su neizbježna, ali privremena i veselimo se skorim boljim uvjetima za rad i boravak naše djece.

Svima vama, ali i osoblju naših škola, želim sretan početak nove školske godine uz puno uspjeha i lijepih trenutaka.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist