Aktualno

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA ‘6. prosinac nosi nam tugu, ali i osjećaj ponosa i prkosa’

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA '6. prosinac nosi nam tugu, ali i osjećaj ponosa i prkosa'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole, uputio je čestitku dubrovačkim braniteljima te svim sugrađanima i sugrađankama, uz prisjećanje na 6. prosinca 1991. godine.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani! Poštovani i dragi dubrovački branitelji!

Obilježavamo i 27. godinu od tog dana. Za nas u Gradu blagdan svetog Nikole od tada više nikada neće biti isti. Prisjećamo se 6. prosinca 1991. prvenstveno s mislima na one koji više nisu s nama, koji su taj dan, ali i dane prije i poslije, položili svoje živote za obranu Grada. Zahvaljujemo im na tome.

Hvala i svim dubrovačkim braniteljima koji su tih dana ’91. stajali na braniku Grada i Domovine i nisu dopustili da se ovaj Grad pokori. Iako nam 6. prosinac nosi tugu, ujedno nam nosi i osjećaje ponosa i prkosa jer dokazali smo kako snagom ljubavi možemo pobijediti , u tom trenutku, višestruko jače.

Danas svoju snagu mi pokazujemo na drukčiji način. Danas naš grad blista tisućama svjećica. Danas naša djeca ne sjede u skloništima, danas im sveti Nikola nosi darove. Takav 6. prosinca želimo i ubuduće i našoj i svoj drugoj djeci svijeta.

Zahvalni na ovom što imamo danas, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima, a posebno našim braniteljima i njihovim obiteljima, čestitam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole.

Gradonačelnik Dubrovnika
Mato Franković

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist