Grad

GRADONAČELNIK U POSJETU PALČICI ‘Svečano otvorenje očekujemo za Sv. Vlaha’

GRADONAČELNIK U POSJETU PALČICI 'Svečano otvorenje očekujemo za Sv. Vlaha'

Unatoč kiši i najavljenom nevremenu gradonačelnik Mato Franković je, u pratnji suradnika, posjetio tok radova obnove i proširenja dječjeg vrtića Palčica u ponedjeljak popodne.

– Rokovi će biti ispoštovani, zaslugom izvođača Lapad graditelj. Ovo je prva velika investicija Grada Dubrovnika nakon mnogo godina u vrtićki odgoj i predškolske ustanove. Iako je riječ o dogradnji, praktički se radi o novom vrtiću s osam jedinica. Prije par dana smo počeli i nove radove u vrtiću u staroj Mokošici gdje ćemo imati četiri grupe. Nedavno smo dobili i 14 milijuna kuna za novo radno vrijeme svih vrtića. Time ćemo se prilagoditi željama roditelja i potrebama ljudi koji rade u turističkom sektoru koji je primarna gospodarska grana – najavio je Franković.

Detalje o trenutnom stadiju gradnje podijelio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

– Završeni su svi grubi građevinski radovi, a u tijeku su završni radovi na žbuci i krećemo s radovima postavljanja završnih obloga keramike i linoleuma. Radovi instalacija su također pri samom kraju, nakon čega slijedi ugradnja vode, struje i strojarske opreme. Vremenske prilike nas u budućnosti neće ometati jer se sav rad obavlja unutar objekta – pojasnio je.

Osim povećanja kapaciteta, radovi udovoljavaju i zakonskim obvezama razdvajanja ustanove vrtića koja već neko vrijeme sadrži prevelik broj djece.

– Poznato je kako je potrebno razdvojiti ustanovu u trenutku kada imate više od 700 djece, što je Grad Dubrovnik trebao davno ispuniti. U ovom trenutku imamo gotovo 1600 djece, pa ustanovu dječjeg vrtića moramo razdvojiti na tri odvojene organizacijske jedinice. Odluku o razdvajanju ćemo donijeti na gradskom vijeću u siječnju, a imamo i brojna upozorenja resornog ministarstva kako ne poštujemo zakonske propise. Kraj radova u Palčici i Mokošici očekujemo za Sv. Vlaha – zaključio je Franković.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist