Natrag
24.3.2019 10:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gradonačelnik Trebinja Ćuk u Dubrovniku

19.4.2012 @ 15:03 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Dobroslav Ćuk, gradonačelnik Trebinja poznat po izjavi kako se Trebinjci nikada neće jednostrano ispričati Dubrovniku za ratna događanja, sutra dolazi u Dubrovnik.

Naime, Ćuk je naveden kao jedan od sudionika Seminara o prekograničnoj suradnji na razvoju održivog turizma, kojeg u hotelu Excelsior organizira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Uz Ćuka na seminaru sudjeluju veleposlanici SAD-a u Hrvatskoj i BiH Foley i Moon, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton te dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Podsjetimo, Dobroslav Ćuk pred godinu dana je izjavio kako ne želi prihvatiti činjenicu da je Trebinje bilo agresor, a Dubrovnik žrtva, nego su "nesretno nastradali i jedni i drugi".

Tada je tu izjavu gradonačelnik Vlahušić nazvao sramotnom, a Ćuk predložio sastanak u Dubrovniku kako bi "na licu mjesta razgovarali što bi to trebalo Trebinje učiniti da bi njima (op.a. Dubrovčanima) bilo potaman".

Treba se prisjetiti i kako je zamjenik američkog veleposlanika u BiH, prilikom posjeta Trebinju, izjavio kako bi mu bilo zadovoljstvo da veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i BiH odigraju ulogu pomirenja između Dubrovnika i Trebinja.

Nesumnjivo je i sutrašnji seminar dio te namjere i bit će zanimljivo čuti izjave aktera godinu dana kasnije.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana