Aktualno

Gradonačelnik Trebinja Ćuk u Dubrovniku

Dobroslav Ćuk, gradonačelnik Trebinja poznat po izjavi kako se Trebinjci nikada neće jednostrano ispričati Dubrovniku za ratna događanja, sutra dolazi u Dubrovnik.

Naime, Ćuk je naveden kao jedan od sudionika Seminara o prekograničnoj suradnji na razvoju održivog turizma, kojeg u hotelu Excelsior organizira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Uz Ćuka na seminaru sudjeluju veleposlanici SAD-a u Hrvatskoj i BiH Foley i Moon, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton te dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Podsjetimo, Dobroslav Ćuk pred godinu dana je izjavio kako ne želi prihvatiti činjenicu da je Trebinje bilo agresor, a Dubrovnik žrtva, nego su "nesretno nastradali i jedni i drugi".

Tada je tu izjavu gradonačelnik Vlahušić nazvao sramotnom, a Ćuk predložio sastanak u Dubrovniku kako bi "na licu mjesta razgovarali što bi to trebalo Trebinje učiniti da bi njima (op.a. Dubrovčanima) bilo potaman".

Treba se prisjetiti i kako je zamjenik američkog veleposlanika u BiH, prilikom posjeta Trebinju, izjavio kako bi mu bilo zadovoljstvo da veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i BiH odigraju ulogu pomirenja između Dubrovnika i Trebinja.

Nesumnjivo je i sutrašnji seminar dio te namjere i bit će zanimljivo čuti izjave aktera godinu dana kasnije.

Pročitajte još

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

TRAGEDIJA U OREBIĆU Marušić:’Odgovornost je na roditeljima jer su dali maloljetniku ubojit motocikl’

Dulist

CRUISE CRITICS Dubrovnik ponovno jedna od najboljih destinacija istočnog Mediterana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija