Aktualno

GRADONAČELNIK O VAŽNOJ INVESTICIJI Cesta od mosta do Pobrežja donosi novi život gradu

GRADONAČELNIK O VAŽNOJ INVESTICIJI Cesta od mosta do Pobrežja donosi novi život gradu

Početkom prosinca započela je izgradnja nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, čime se stvaraju prvi preduvjeti za širenje stambene zone na prigradska područja. O tome je ovog četvrtka govorio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je istaknuo kako se u budućnosti, osim stambene zone za što je Grad Dubrovnik kupio 70 tisuća kvadrata zemljišta, planira napraviti i ‘park and ride sustav’ za preko 600 automobila.
-Tu će u budućnosti svi oni koji budu dolazili u Dubrovnik moći parkirati automobil i besplatno autobusima Libertasa doći do grada. To će sve biti uračunato u cijenu parkinga. Vjerujem da nam se na Pobrežju pružaju brojne prilike i da se konačno otvaraju pluća grada jer grad se treba širiti. Svake godine ima sve više ljudi koji žele živjeti u našem gradu, a sama zona od Kantafiga do Orsule postala je prenapučena pa treba otvarati nova područja. Uvjereni smo kako su ta područja prema našim Gornjim selima i da će se ovom infrastrukturom i ovom izgradnjom otvoriti potpuno nova perspektiva za sva naša Gornja sela kako za življenje tako i gospodarski. Ta cesta donosi novi život gradu Dubrovniku – rekao je gradonačelnik.
Sam početak radova očekivao se prije godinu dana, no zapelo je s procesom izvlaštenja. Gradonačelnik je istaknuo kako je upravo Grad Dubrovnik bio prva jedinica lokalne samouprave koja je s procesom izvlaštenja započela po novom zakonu, baš kao što su to na nacionalnoj razini bile Hrvatske ceste kada je u pitanju Pelješka cesta.
-U sklopu ceste projektiramo i cestu koja će biti spoj Osojnik-Ljubač i čime ćemo napraviti Primorsku magistralu koja će ići do Majkova. Ova prva faza obuhvaća izgradnju ceste od Mosta dr. Granja Tuđmana do Pobrežja – rekao je Franković.
Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. Kako je istaknuo nadležni pročelnik Srđan Todorovski, uređuje se dionica ceste u dužini od 1,7 kilometara, s tim da je kilometar potpuno nove ceste dok ostatak ide na rekonstrukciju postojeće ceste. Nova cesta bit će dvotračna s javnom rasvjetom i nogostupom i s kompletnom infrastrukturom.

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist