Natrag
24.9.2018 13:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

GRADONAČELNIK O TAKSISTIMA I UBERU ‘Rekao sam ministru: Uništavate turizam Dubrovnika’

18.6.2018 @ 12:10 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Nama je najbolje da stojimo doma jer nam je to donijela liberalizacija autotaksi tržišta – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Maslaća dodavši kako je ministru rekao: Uništavate turizam Dubrovnika’.

-Prije godinu dana sam jasno izrekao svoj stav po pitanju liberalizacije tržišta i da će sve skupa dovesti do potpunog kaosa, što se i dogodilo prošlog četvrtka. No, nije se kolaps dogodio samo kod nas, već istoga dana i u Splitu. Čuo sam se s kolegom Androm Krstulovićem Oparom koji je rekao kako je ovo stanje neodrživo i nedopustivo. Danas svatko tko ima licencu i kome padne na pamet može doći u Dubrovnik voziti, a poreze plaća negdje drugo. Što od toga ima Grad Dubrovnik? Uber kaže povećanje razine pružene usluge. Je li povećanje razine pružene usluge Uber vozač u kratkim gaćama, japankama i majici na tregere? Je li građaninu ili gostu prijevoz danas povoljniji? Nije jer je Uber podigao cijene – rekao je Franković spomenuvši kako i Cammeo traži vozače za Dubrovnik, a na sastanak mu se najavio i Eko taksi.

Rekli su mi i što se žalimo kad više od pola naših djelatnika, i vozača Libertasa vozi za Uber. To je na nama da riješimo i sankcioniramo. Ako žele voziti, neka voze, ali za Uber – poručio je Franković.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana