Politika

GRADONAČELNIK O CESTI ZA GLAVICU BABINOG KUKA Nije korektno iznositi neistine i klevetati

GRADONAČELNIK O CESTI ZA GLAVICU BABINOG KUKA Nije korektno iznositi neistine i klevetati

Nije korektno u javni prostor iznositi neistine i klevetati – rekao je gradonačelnik Mato Franković na Gradskom vijeću, a vezano za cestu na Glavici Babinog kuka, koja je posljednjih dana bila vruća politička tema. Pitanje o tome postavio mu je vijećnik Blaž Pezo (HDZ) osvrnuvši se na redovne kritičare rada Gradske uprave, koji izmišljaju afere. Peza je zanimalo pokušava li se tu nešto iskamčiti nekome što mu ne pripada i hoće li sve to ići preko leđa Grada i građana. ‘Tko tu muti vodu, što su činjenice?’, zanimalo je Peza, kao i tko je taj HDZ-ovac, vlasnik zemljišta i građevinske tvrtke, kojega u priopćenju spominje Maro Kristić (Mosta). Naime, upravo je Kristić problematiku izgradnje ceste na Glavici Babinog kuka iznio proteklog tjedna u javnost putem priopćenja za medije.

Gradonačelnik je rekao kako je cesta OS – 3 vruća tema podsljednjih dana. Rekao je kako je postojao pokušaj manipulacije javnosti kako je on, odnosno Gradsko vijeće neku točku ‘srušio’. Međutim, donesen je zaključak, rekao je, kako će se s investitorom sklopiti ugovor na temelju kojeg će on sam financirati izgradnju te ceste jer ona nije u prioritetima Grada Dubrovnika budući da cesta vodi isključivo do privatnih objekata.

-Sve drugo je neistina. Ne znam koji to HDZ-ovac tamo ima zemljište, u popisu ga nema – rekao je Franković dodavši kako je HDZ stranka s 200 tisuća članova.

-Nemamo nikakve veze s tim, za nas su svi jednaki i isti, a oni koji to tvrde neka izreknu ime i prezime. Nije korektno iznošenje nesitina i klevetanje – rekao je gradonačelnik.

I Jadran Barač (SDP) osvrnuo se na ovu cestu. Rekao je kako je Gradsko vijeće donijelo zaključak kako će se pripremiti ugovor prema kojem će investitori preuzeti cijelu investiciju. Zanimalo ga je je li ugovor izrađen i ponuđen investitorima te jesu li s njim suglasni. Gradonačlenik je rekao kako će se ugovor pripremiti uskoro te da tu nema ništa sporno.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist