Politika

GRADONAČELNIK NAJAVIO Park u Pilama zaključavat će se navečer

GRADONAČELNIK NAJAVIO Park u Pilama zaključavat će se navečer

Rebalansom proračuna, kojega su većinom glasova usvojili gradski vijećnici (uz šest suzdržanih), osiguravaju se sredstva za rekonstrukciju bivšeg Hotela Stadion, judo dvoranu u Mokošici, tenis igralište, potom su tu ulaganja i u Gospinom polju u iznosu od skoro 10 mlijuna kuna. Također, osiguravaju se dodatna sredstva za cestu Gornja sela, a s njom će se konačno dobiti dvotračna cesta za daljnji razvoj ovog dijela grada. Osigurana su i sredstva od 2,3 milijuna kuna za Opću bolnicu Dubrovnik.

-Nismo njen osnivač, ali naši sugrađani su njeni korisnici te  ne možemo gledati sa strane – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković. Kroz rebalans se osigurava i oprema za dva nova dječja vrtića (Put na more i Palčica). Povećava se i iznos dotacije za Savez športova.

-Novina je i dar za novorođeno dijete uvođenjem nove demografske mjere i poboljšanjem stare – istaknuo je gradonačelnik.

-Je li Grad Dubrovnik izigran, odnosno zbog čega su odustale kapitalne donacije DPDS-a i Zaklade Blaga djela za kupnju dionica UTD Raguse – upitala je vijećnica Tatjana Šimac Bonačić tijekom rasprave o trošenju prenesenog viška sredstava iz 2018. godine te rebalansa proračuna.

Gradonačelnik je rekao kako je ostvaren značajan prihod viška sredstava te je odlučeno da se gradska sredstva iskoriste za kupnju dionica, dok će se sredstva DPDS-a i Zaklade usmjeriti drugdje, odnosno u kupnju jedne nekretnine te u Dom umirovljenika, kako ne bi došli u statutarne dubioze.

Najavio je kako će pročistač danas, sutra biti pušten u vodoopskrbni sustav, a kroz deset dana najavio je otvaranje.

-Park u Pilama moramo osmisliti na drugi način. Navečer ćemo ga zatvarati jer se zloupotrebljava najviše na nelegalne načine – rekao je gradonačelnik. Upravo je DuList u svom tiskanom izdanju od 26. lipnja pisao o ovom parku i na samom ulazu u povijesnu jezgru.

Maro Kristić upitao je o 6 milijuna kuna za zemljište za cestu Most – Pobrežje. Gradonačelnik je rekao kako je 6 milijuna kuna osigurano od viška prenesenih sredstava, manji dio izvlaštenja je proveden i neće biti novog dokupa.

-U međuvremenu je stupila nova izmjera k.o. Zaton te smo trebali provoditi nove postupke – rekao je gradonačelnik dodavši kako se sad kreće s postupkom izvlaštenja. Rekao je da nisu htjeli uvoditi izvođača kako se ne bi doveli u situaciju da im naplati penale radi čekanja.

-Važno je da se u ovom trenutku koncentriramo na Gospino polje. Onda trebamo sjesti što dalje s Arenom Lapad, ima li ona budućnost , a tu je i priča s imovinsko-pravnim odnosima i činjenicom da je samo srce, trava u vlasništvu Grada. O tome treba povesti ozbiljnu raspravi i donijeti odluku – ostanak ili odlazak – istaknuo je gradonačelnik u odgovoru na pitanje Kristića, koji je istaknuo kako su iz proračuna maknuta sredstva za gradnju stadiona te upitao znači li to da se od tog projekta odustalo.

 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist