Grad

Gradonačelnik Mato Franković i američki veleposlanik Kohorst o turistima, sezoni, letovima…

Gradonačelnik Mato Franković i američki veleposlanik Kohorst o turistima, sezoni, letovima...

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je putem video veze održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Robertom Kohorstom na temu turističkih aktivnosti u sezoni 2020., i to u odnosu na goste iz SAD-a, tržišta koje poslije britanskog čini najveće emitivno tržište u Dubrovniku.

Sastanku su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

Gradonačelnik je veleposlanika izvijestio o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji u našem gradu i destinaciji te je iznio očekivanja Grada Dubrovnika i drugih uključenih dionika od turističke sezone 2020. godine, koja će biti specifična te time izazovna.

Veleposlanika Roberta Kohorsta, koji je tu dužnost preuzeo u siječnju 2018. godine, zanimale su pojedinosti o pripremi Grada Dubrovnika za doček prvih gostiju kada se za to stvore preduvjeti poput otvaranja granica i uspostave zračnog prometa. Kada je riječ o putovanjima Amerikanaca prema Europi, bez obzira na njihovu neupitnu sklonost Dubrovniku, veleposlanik Kohorst smatra da je situacija trenutno neizvjesna jer je podložna stalnim promjenama vezanim uz kretanje zaraze COVID-om 19 i epidemiološke mjere.

Gradonačelnik i veleposlanik osvrnuli su se i na prošle godine uspostavljenu direktnu zračnu vezu American Airlinesa između Dubrovnika i Philadelphije nakon čak 28 godina te su izrazili nadu da će se i nakon aktivacije turističkih kretanja i normalizacije tržišta zračnog prometa ponovno doći do uspostave izravnih avio veza Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist