Grad

Gradonačelnik mališanima s Pila podijelio slikovnice o recikliranju i odvajanju otpada

sdr

Gradonačelnik Mato Franković podijelio je djeci Dječjeg vrtića Pile slikovnice i bojanke pod nazivom ‘I ja brinem za svoj Grad’, koje je Grad Dubrovnik izradio u sklopu projekta ‘ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika’.

Na ovaj je način i najmlađim sugrađanima približena tematika recikliranja i odvajanja otpada, a posebnost je i ta što je slikovnicu pisana dubrovačkim dijalektom.

– Sve uvijek kreće od najmlađe dobi i na taj način treba raditi, učiti ih kako u budućnosti gospodariti otpadom i biti mudriji u očuvanju okoliša. Krećemo od obrazovanja u vrtićkoj dobi, pa onda i onih malo starijih – rekao je gradonačelnik Mato Franković ovom prigodom.

Ova, kao i ostalih niz aktivnosti, provodi se kroz EU projekt ReDu, koji uključuje program izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom. Prijavio ga je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

– Projekt je vrijedan je 1,4 milijuna kuna, od čega je više od milijun kuna bespovratnih sredstava. Kako je jedna od aktivnosti i educiranje najmlađih u vrtićima o tome kako pravilno gospodariti otpadom odlučili smo da je najbolji način to učiniti izradom slikovnice i bojanke. One će biti podijeljene djeci u dubrovačkim vrtićima -pojasnila je pročelnica Zrinka Raguž.

Pročitajte još

90. ROĐENDAN MILKE PODRUG KOKOTOVIĆ ‘Reći jednostavno ‘Hvala’ ne zvuči dovoljno za sve ono što ste donijeli Dubrovniku’

Dulist

Tepšić predstavila projekt Respect the City na 10. Međunarodnoj virtualnoj konferenciji ICOT 2020.

Dulist

FRANKOVIĆ I DOBROSLAVIĆ UZ BLAGDAN ROŠ HAŠANE ‘Ovo je prilika za zahvalnost i nov početak’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija