Grad

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI HRVOJA ČIKATA ‘U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja’

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI HRVOJA ČIKATA 'U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji gospara Hrvoja Čikata, poznatog dubrovačkog obrtnika.

Uz izraze sućuti, gradonačelnik je zapisao:

Vijest o odlasku gospara Hrvoja sve nas je u Gradu Dubrovniku zatekla i ražalostila.

 Svojim obrtom gospar Čikato održavao je duh Dubrovnika živim, pa i onda kada je abrazivnim djelovanjem vremena i promjenom navika to bilo uistinu zahtjevno. Njegova brijačnica jedno je od mitskih mjesta našeg grada, mjesto susreta, ćakula, mjesto gdje se svakodnevni život odvijao neusiljen, bez glume, bez pretvaranja.

 U srcima mnogih naših sugrađana ostat će praznina, ali i topla sjećanja na neka pasala, lijepa vremena. Na nama je da održimo sjećanje na njega živim pa i na način da u našem gradu potičemo otvaranje i opstanak tradicijskih obrta. Jer upravo oni su preslika i jamstvo života u ovom kamenu kojim smo opasani.

Podsjetimo, sprovod dubrovačkog brica će biti upriličen na Boninovu u petak, 13. srpnja, u 18:00 sati.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist