Grad

Gradonačelnik i zamjenica Tepšić s gospodarstvenicima i agencijama o sezoni

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić susreli su se s članovima Vijeće za gospodarska pitanja Grada Dubrovnika, a potom i s predstavnicima putničkih agencija iz Dubrovnika. Teme su bile protekla te pripreme i novosti za iduću turističku sezonu.

Na sastanku Vijeće za gospodarska pitanja gradonačelnik je članove upoznao s pripremama za novi sustav naplate i odvoza otpada, koji je u pripremi i koji će donijeti novosti u poslovanju s gospodarstvenicima i građanima. U izradi je prijedlog kojeg će članovi Vijeća dobiti na uvid i mogućnost dopuna. Razgovaralo se i o učincima turističke sezone te problemima i pristupu u rješavanju za nadolazeće razdoblje. Kao jedan od najizraženijih problema gospodarstvenici su istaknuli nedostatak radne snage i izdavanje radnih dozvola.

S predstavnicima turističkih agencija razgovaralo se o novim mjerama Grada u odnosu na brodove na kružnim putovanjima, mogućim rješenjima za sve veći broj putničkih autobusa u kontaktnoj zoni te praktičnim rješenjima na terenu koja bi omogućila bolju protočnost prometa.

Pročitajte još

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ovako će izgledati Sanitatova garaža s 400 mjesta u Starčevićevoj ulici

Dulist