Aktualno

“Gradonačelnik grubo manipulira javnosti”

Inicijativa Srđ je naš reagirala je na priopćenje Ureda gradonačelnika o ovog tjedna provedenoj javnoj raspravi o Studiji utjecaja na okoliš za golf terene na Srđu.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

– Dužnost je gradonačelnika bila nazočiti izlaganju Studije utjecaja na okoliš projekta na Srđu te odgovori na brojna pitanja na koje građani nisu mogli dobiti odgovor. Žalosti nas činjenica da osim gradonačelnika nitko od gradskih vijećnika nije nazočio izlaganju i raspravi te da nas brine na temelju kojih činjenica oni odlučuju o sudbini grada kad ne sudjeluju u javnim raspravama.

Gradonačelnik Vlahušić grubo manipulira javnosti kad prikazuje opravdano nezadovoljstvo Dubrovčana ovim projektom kao navijačku atmosferu. Upravo je ono što karakterizira proceduru ovog projekta pogodovanje kojim su gradonačelnik, i ostale moralne veličine u Hrvatskoj poput Sanadera i Čačića navijački pogodovale ovom štetnom projektu.

Projekt na Srđu je toliko metastazirao da Dubrovčani više nemaju svoje političke predstavnike, oni su postali marionete tvrtke s Djevičanskih otoka. Toga su i građani Dubrovnika svjesni. Prema istraživanju javnosti koju je provela agencija GFK, 77% Dubrovčana žele sami odlučivati o ovom projektu referendumom koji im je obećan – priopćenje je Inicijative Srđ je naš.

 

Pročitajte još

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist

VLADA POPUSTILA Sutra odluka o povećanju kvote za strane radnike

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist