Politika

GRADONAČELNIK BEKIĆU: Ne uzimamo ništa bolnici, samo želimo pomoći teško bolesnim sugrađanima

GRADONAČELNIK BEKIĆU: Ne uzimamo ništa bolnici, samo želimo pomoći teško bolesnim sugrađanima

Ne može Grad sanirati bolnicu To mora napraviti njen osnivač – poručio je gradonačelnik Mato Franković svom stranačkom kolegi dr. Mariju Bekić, ravnatelju Opće bolnice, tijekom rasprave o subvencioniranju zrakoplovnih karata teško bolesnim sugrađanima. Zapravo onima koji se u Zagreb idu liječiti u privatnim ustanovama.

Bekić je, naime, upitao predlagateljicu ove odluke Tatjanu Šimac Bonačić (SDP) zna li ona strukturu duga Opće bolnice. Zna li koliko bolnica i po kojim cijenama plaća karte gostujućim liječnicima da bi djeci i roditeljima pružali pomoć.

-Znate li koliko se troši na posebno skupe lijekove? Znate li da unutarg dva mjeseca logoped po putnom nalogu OBD odlazi na Mljet. Dao sam vam malo na razmišljanje jer možemo i mi donositi amandmane i prijedloge – rekao je Bekić.

Gradonačelnik je naglasio kako ovdje treba postići konsenzus.

-Jedna smo od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja ovoliko ulaže u bolnicu. Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač kad u deset godina pobroji koliko je uložila ne može se mjeriti s onim što smo mi uložili u dvije godine. Ne mogu se sve bolesti liječiti u našoj bolnici i ne vidim zašto ovo ne bismo podržali. Ovo nije nauštrb bolnice već u korist teško oboljelih sugrađana. Nismo mi ovdje uzeli nešto bolnici – odgovorio mu je Franković.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist